永利集团>学习方法>高中学习方法>高三学习方法>高三英语>《高三级英语上学期期末试卷题》正文

永利集团游戏

时间:2019-04-16 11:44:03本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系[email protected] 诗盈 我要投稿

  在英语作文中可以把一些自己熟练地基础语法运用进去保持语法的正确性,今天小编就给大家分享一下高三英语,一起来学习一下哦

 m.seodoom.com

  有关高三英语上学期期末试卷

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What time is it now?

  A. 9:15. B. 9:45. C. 10:15.

  2. What is the weather like now?

  A. It’s cloudy. B. It’s raining. C. It’s snowing.

  3. Where does the conversation probably take place?

  A. In a restaurant. B. In a shop. C. In an office.

  4. What is the woman’s job?

  A. A teacher. B. A policewoman. C. A doctor.

  5. What does the man want to learn?

  A. Russian. B. Spanish. C. English.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What is the man doing?

  A. Trying to find his seat.

  B. Asking for a window seat.

  C. Changing seats on the plane.

  7. What is the man’s seat number?

  A. 6A. B. 7A. C. 8A.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. Who is the man actually buying a gift for?

  A. His wife. B. His girlfriend. C. His mother.

  9. How much will the man pay in the end?

  A. $50. B. $60. C. $100.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. How long has the man been in London?

  A. A few years. B. One year. C. A couple of months.

  11. Why did the woman leave her hometown?

  A. To lead a city life. B. To open a restaurant. C. To find a job.

  12. Where did the woman come from?

  A. London. B. Arnside. C. Lancaster.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Where did the man first get on the plane?

  A. In London. B. In Tokyo. C. In Vancouver.

  14. Why is the man dissatisfied with the arrival area?

  A. Immigration took a long time.

  B. The gate is a long way away.

  C. The arrival area looks a little old.

  15. What did the man buy in the duty-free shop?

  A. Some perfume. B. Some wine. C. Some chocolate.

  16. What is the woman?

  A. An airport clerk. B. A security guard. C. An immigration official.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. Where did Gloria work as a waitress?

  A. At Top Club of Britain.

  B. At a university restaurant.

  C. At a club in the United States.

  18. Why did Gordon offer to give Gloria the money?

  A. She gave him a very good service.

  B. She described him as a nice gentleman.

  C. She couldn’t pay for her last year of college.

  19. Why did Top Club pay Gloria the money at last?

  A. She worked hard for the club.

  B. Gordon had no money in the bank.

  C. Her story made the club well known.

  20. What is this story mainly about?

  A. The biggest tip in history.

  B. An unexpected sum of money.

  C. A tip from a rich businessman.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  The Metropolis Book Club

  Membership

  All you need to do is fill out the order form at the bottom of the page, select your first order from our book list and then post the completed form back to us.

  Special offers for new members

  As a special offer, you may choose any reduced-price books from our new members’ book list, to the value of 100 yuan in total. Tick the box on your form to order a free watch. Join before the end of this month and you receive another free book carefully chosen by our staff. Order an audio-book from the many on offer, at half the recommended retail price.

  When you’ve joined

  As a member you get around 50% off the publisher’s price of every book you buy, and what’s more, they come straight to your door. Your free club magazine arrives once a month to keep you up to date with the latest best-sellers we’ve added to our list. On the Internet, you can find all our titles for the year at our exclusive members’ website. Our website also has a book swap service where members can request or offer books for exchange.

  Being a member

  All you have to do is order four books during your first year. After that, you can decide on the number of books you wish to take. In each of your monthly club magazines, our experienced staff choose a “Book of the Month” for you, which is offered at an extra-special price. If you do not want this book, just say so in the space provided on the form and send it back to us. We always send the book if we do not receive this form.

  Once we receive your order, your books are delivered within one week. And remember, you have up to a fortnight to decide if you wish to keep the books you have ordered. If they aren’t what you expected just send them back!

  21. How can you become a member of the Metropolis Book Club?

  A. By ordering a watch free of charge.

  B. By sending the advertisement to the club.

  C. By returning the completed order form

  D. By choosing books with special prices.

  22. What information does the monthly magazine give members?

  A. The percentage saved on each book.

  B. The names of all the books sold by the club.

  C. The list of the newest books available to buy.

  D. The books that can be swapped by club members.

  23. What can we infer from the last part of the passage?

  A. At least four books should be bought each year.

  B. Members need to buy the “Book of the Month”.

  C. The more books bought, the higher the member’s grade.

  D. Members can look at the books before they buy them.

  B

  Time flies, but the tracks of time remain in books and museums. This is what made a recent tragedy in Brazil even more terrible.

  On Sept.2, a big fire ripped through the National Museum of Brazil. “ Two hundred years of work, research and knowledge were lost, ” Brazilian President Michel Temer wrote on Twitter after the fire. “It's a sad day for all Brazilians.”

  Most of the 20 million pieces of history are believed to have been destroyed. Only as little as 10 percent of the collection may have survived, Time reported. Among all the items, there were Egyptian mummies, the bones of uniquely Brazilian creatures such as the long-necked dinosaur Maxakalisaurus, and an 11, 500-year-old skull called Luzia, which was considered one of South America's oldest human fossils.

  Besides these, Brazil's indigenous(本土的,土著的) knowledge also suffered. The museum housed world-famous collections of indigenous objects, as well as many audio recordings of local languages from all over Brazil. Some of these recordings, now lost, were of languages that are no longer spoken.

  “The tragedy this Sunday is a sort of national suicide, a crime against our past and future generations,” Bernard Mello Franco, one of Brazil's best-known columnists, wrote on the O Globo newspaper site.

  The cause of the fire is still unknown, as BBC News reported on Sept. 3. After the fire burned out, crowds protested outside the museum to show their anger at the loss of the irreplaceable items of historical value.

  According to Emilio Bruna, an ecologist at the University of Florida, museums are living, breathing stores of who we are and where we've come from, and the world around us.

  Just as underwater grass floats on the surface if it loses its roots, a nation is lost without its memories. The fire at the National Museum of Brazil teaches the world an important lesson: We should never neglect history.

  24.What can be summarized as the main idea of the 3rd and 4th paragraphs?

  A. Long history of South America. B. Remains from the fire.

  C. Mysteries to be solved. D. History and knowledge burned up.

  25. What opinion may be shared by Bernard Mello Franco and the protesters?

  A. The government is to blame for the tragedy.

  B. The museum should be rebuilt

  C. The loss can't be made up for.

  D. The criminal should be sentenced to death.

  26. What does Emilio Bruna compare museums to?

  A. Living stores of our past. B. Underwater grass.

  C. The oldest fossils. D. National suicide.

  27. What may be the best title of the passage?

  A. Death of a civilization B. Functions of museums

  C. Gone with the fire D. Brazilians' memories

  C

  Are you a procrastinator(拖拉者)? It’s a common problem. And it can be harmful, as previous research has shown that people who procrastinate have higher levels of stress and lower well-being, reported the Association for Psychological Science in the US. But a new study has found a way to deal with this problem: Be more connected to your future self.

  Psychologists think that each person believes that they are really two people: “Present Me” and “Future Me”. “People act as if they prefer their current selves’ needs and desires to those of their future selves,” wrote psychologists Neil Lewis and Daphna Oyserman.

  Oyserman and Lewis decided to try to find a way to make “Present Me” imagine exactly how “Future Me” would feel the night before a big paper was due, though “Present Me” hadn’t started yet. They made “Present Me” think about a far-off event as a number of days away, not months or years.

  Thinking about events in this way meant that something like a friend’s wedding seemed 16.3 days sooner when considered in days rather than months and 11.4 months sooner when considered in months rather than years.

  The researchers also tried to find out whether people would take action sooner if they were told a certain event was happening in X days rather than years. For example, participants imagined they had a newborn child, and that the child would need to go to college in either 18 years or 6,570 days. The researchers found those in the “days” condition planned to start saving four times sooner than those in the “years” condition.

  So if you think of your life in days instead of years, you may get things done quicker.

  28. What did Oyserman and Lewis intend to do through their study?

  A. To work on a solution to test if someone is a procrastinator.

  B. To find out whether human beings usually have two different characters.

  C. To discover procrastinators are more likely to have a lower sense of well-being.

  D. To prove it’s helpful to connect our current selves more with future selves.

  29. The underlined part “this way” in Paragraph 4 refers to “_________”.

  A. setting up tough deadlines

  B. following schedules strictly

  C. counting in smaller units of time

  D. imagining how your future self will feel

  30. What helps prevent people from procrastinating?

  A. Comparing their future selves with present selves.

  B. Considering their current selves’ needs and desires.

  C. Thinking about far-off events in days rather than years.

  D. Marking important events on a calendar as a reminder.

  31. What does the passage mainly talk about?

  A. A way to get things done in time.

  B. The harmful effects of procrastination.

  C. The reason to overlook future needs and desires.

  D. The way to reduce stress and improve happiness.

  D

  Cold weather during winter months may keep many people from leaving home and running in the open air.

  However, a new study shows that the drop in temperature is a good reason to run. In fact, researchers say, running in cold weather helps improve one’s performance.

  Many people say running in the winter can be difficult. Two reasons are the low temperatures and bitter winds. Yet many runners might find it easier than running in hot weather.

  That could be because lower temperatures reduce stress on the body. When you run in cold weather, your heart rate and the body’s dehydration (脱水) levels are lower than in warmer conditions. The body needs less water on a cold day than in warm weather.

  This information comes from sports scientists at St. Mary’s University in London. John Brewer is a professor of applied sport science at St. Mary’s.

  For this study, he and other researchers put a group of people into a room they called an “environmental chamber.” The researchers then recreated summer and winter weather conditions in the room. The test subjects were asked to run 10,000 meters under both conditions. Brewer says he and his team recorded biological measurements of the runners.

  “We’ve got a group of subjects into the environmental chamber, we’ve changed the conditions to replicate the summer or winter and we’ve got them to run a 10km under both of those conditions and taken various measurements on each runner while they’ve been completing their 10km.”

  Brewer says every movement runners make produces heat. He explains that one way in which we lose heat is by sweating. The body loses heat through droplets of sweat. He says the body also loses heat by transporting the blood to the surface of the skin.

  32. What can we know about running in winter?

  A. It increases pressure of the body. B. It improves the function of body.

  C. It makes your heart rate higher. D. It needs more water than in summer.

  33. What can we know about the research according to the text?

  A. Researchers interviewed the subjects

  B. Subjects were asked to run in winter and summer.

  C. Subjects built the “environmental chamber”.

  D. Biological measurements of the runners were recorded.

  34. Which of the following can replace the underlined word “replicate” in Paragraph 7?

  A. Combine. B. Remember. C. Copy. D. Decorate.

  35. What’s the best title for the passage?

  A. Environmental Chamber B. The Way of Losing Heat

  C. Running in Cold Weather Improves Performance

  D. Biological Measurements of the Runners

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

  If you’re a gamer who’s constantly glued to your phone, it could be time to ask for medical help.

  On June 18, 2018, the World Health Organization(WHO)officially listed “gaming disorder” as a mental health condition. 36

  “Video gaming is like a non-financial kind of gambling (赌博)from a psychological point of view,” Mark Griffiths, a professor from Nottingham Trent University in the UK, told the Associated Press(AP). “Gamblers use money as a way of keeping score, while gamers use points.”

  37 “People need to understand this doesn’t mean every child who spends

  hours in their room playing games is an addict, otherwise doctors are going to be flooded with requests for help,” Joan Harvey, a spokeswoman for the British Psychological Society, told AP.

  38 For example, a 21-year-old Chinese woman surnamed Wu in Guangdong province went blind in one eye after playing the mobile game King of Glory for a whole day. “On days when I have no work, I usually get up at 6 am, eat breakfast and play until 4 pm,” she told the South China Morning Post. “Then I’ll eat something, have a nap(小睡)and play until 1 am.”

  Wu isn’t alone. According to a study published by China Youth Daily, about one in five young Chinese people play online video games for at least four to five hours per day. 39 In April, the Ministry of Education issued a notice asking Chinese schools and parents to prevent students from becoming addicted to the Internet and games.

  Other countries have also taken action. 40 Meanwhile, in Japan, some mobile phones have a special mode for children that lets their parents control what games they can download and how long they can play.

  A. This means it’s now on the same list as other mental illnesses.

  B. Thankfully, measures have been taken to deal with the problem.

  C. We often see people around us playing games on their mobile phones.

  D. In South Korea, children are forbidden to play video games after midnight.

  E. WHO’s main work is to improve the mental health of individuals and society.

  F. But if you lose control over your gaming habits, you’ll face serious problems.

  G. However, it doesn’t matter if you play your favorite game now and then.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  We went out to dinner tonight to celebrate my daughter's beautiful performance. We don't do this often because of our 41 budget.

  I noticed a very 42 mom come in with her three children, maybe about age 4 or 5. She looked like she had just 43 work. She sat with her children quietly taking care of them and 44 all their needs. Then I noticed as soon as the last course__45__arrived, she took a bite of her food in a hurry and then one of the 46 had to go to the bathroom. They all left the table and she 47 them—so lovingly and 48 — especially after what may have been a long day at work. She was still wearing some kind of uniform.

  I 49 myself from the table and quietly went to the hostess stand. I 50 $15 to the hostess and said, “Can you put this anonymously(匿名地) towards that mom of 3's 51 ? I am hoping it will 52 at least the children's meals.” The hostess had such a lovely smile and accepted the 53 . I didn't stand around 54 as I didn't want anyone—even my own family—to 55 what was going on. I wanted it to be completely anonymous.

  For the 56 of my meal, I did all I could not to pay any more attention 57 to the table, as I didn't want her to suspect that it was me that had 58 their dinner.

  It feels so 59 to live in this type of world, full of love and 60 , instead of anger, sadness and self-service.

  41. A. separate   B. previous C. embarrassing   D. total

  42. A. depressed B. exhausted C. graceful D. excited

  43. A. quitted B. started C. finished D. lost

  44. A. practicing B. overlooking C. recognizing D. satisfying

  45. A. finally B. suddenly C. luckily D. really

  46. A. customers B. brothers C. hostesses D. kids

  47. A. led B. pushed C. sent D. hurried

  48. A. desperately B. naturally C. patiently D. silently

  49. A. helped B. excused C. forgave D. cheered

  50. A. wrote B. handed C. returned D. threw

  51. A. bill B. menu C. table D. price

  52. A. support B. improve C. cover D. enrich

  53. A. invitation B. order C. decision D. offer

  54. A. more B. long C. twice D. again

  55. A. read B. prove C. know D. confirm

  56. A. rest B. half C. end D. most

  57. A. happily B. safely C. calmly D. directly

  58. A. paid for B. looked into C. prepared for D. cleared away

  59. A. crazy B. perfect C. difficult D. wonderful

  60. A. pity B. kindness C. wisdom D. trust

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡相应的位置上。

  Our trip was fantastic, Every driver and every tour guide 61 (be) knowledgeable, and tried to meet our interests and wishes. As Erich practiced his Chinese with them,they responded in English. The locations 62 (select) by us were most interesting. Although I am not used 63 sub-zero weather, 64 was Harbin that I would recommend to any travel lover because it was so unique. All of the sights were unique with so much to offer. If we hadn't gone on the trip to Harbin, we would 65 ( have) no chance to enjoy all the sights

  there then.

  The hotel accommodation was comfortable, We had one experience when the power went off in a block that contained our hotel , but 66 ( fortunate), the power was restored within a few hours. The restaurants were as unique as the areas 67 we went and a Chinese cuisine was enjoyed by all four. Our guides made certain that our meal was ready and to our 68 (tasty).

  If our son and daughter-in-law stay another year, we will discuss a repeat visit next year around the same time. As Erich and Caitlin are students at an in ternational university in Tianjin ,

  the trip revolves around their academic schedules. We are quite pleased with the nice 69 (serve) provided by the relevant people. 70 (show) our friends and family we have taken lots of photos and videos.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:

  1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  This summer holiday, I make a trip to Sanya with my parents, which was unforgettable experience for me. In the morning, we got to the hotel located in the center of the city. After breakfasts, we began our travel. At first, we took the bus to an aquarium(水族馆).Wandering in it, and of course I saw such many different kinds of fishes that I couldn't believe my eyes, We could also see the show of dolphins. Then we had lunch in a restaurant , which position was near the aquarium.The seafood, which was very famous in China, was deliciously. After lunch, we went swimming. The sea was blue and the beach was golden. We all enjoyed us in the sea. During this trip, we also went to some places which were interested and well known in Sanya. All at all, we had a good holiday.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假定你是李华,你的英国笔友Robert最近给你发了一封内容如下的电子邮件,请你根据邮件内容和写作要点用英语给他回复。

  写作要点:

  1.对他的处境表示理解;

  2.给他提出合理的建议;

  3.愿意为他继续提供帮助。

  注意:

  1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

  英语参考答案

  1.A 2.B 3.B 4.C 5.A 6.A 7.C 8.B 9.C 10.A 11.C 12.B 13.A 14.B 15.C 16.A 17.C 18.A 19.C 20.B

  21-23CCD 24-27 DCAC 28-31DCCA 32-35 BDCC 36-40AGFBD

  完型 CBCDA DACBB ACDBC ADADB

  61was 62selected 63 to 64it 65 have had 66 fortunately 67 where 68 taste 69 service(s)70 to show

  1.made 2. was 后加an 3. breakfast 4. and划去5. such 改 so 6.which 改whose 7. delicious 8. us 改ourselves 9.interesting 10.at 改 in

  四、书面表达:

  One possible version:

  Dear Robert,

  I’m sorry to hear you have some trouble getting along with your friends. Here are some suggestions for you.

  Firstly, you’d better find out what got you into such a mess, and then turn to your teachers or parents for advice. Secondly, why not open your mind to communicate with your friends frankly? It shows you really cherish the friendship between you and value their viewpoints. Besides, in your daily life, it’s wise to be ready to help your friends and people around you. In this way, you can not only win back your old friends but also make some new ones.

  I hope my suggestions can make a difference. I’ll continue to offer help if you need.

  Sincerely yours,

  Li Hua

  关于高三上学期英语期末试题

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Booking a Theatre

  These locations have theatres available for rental:

  *Fairview *Palmerston *York Woods

  Priority Bookings

  Each June, theatre booking requests for dates in the following calendar year (January to December) are accepted. For more information, call the Room Booking Unit at 416-397-5969.

  Regular Bookings

  For people who didn't make a booking request in June, call the Room Booking Unit at 416-397-5969 to check for remaining dates.

  Completing a Booking

  Once the library receives a request, staff will check the availability and place a tentative booking for you. You will then receive a contract that you must return with payment within 10 calendar days of the tentative booking and with a minimum of two months before the first booking to confirm the booking.

  Payment

  Payment for the first booking and any bookings in the current month is due when you return the signed contract. If you have booked for multiple months, payments for those months are due at the beginning of each month.

  Type of Organization Theatre Rate

  Non-profit Groups Woods Fairview or York Woods $418.00/day

  Palmerston $209.00/day

  Commercial Fairview or York Woods $163.00/hr

  Palmerston $150.00/hr

  21. What’s required if you want to make priority bookings?

  A. Calling the library first. B. Booking in previous June.

  C. Having a look at the theatre beforehand. D. Paying a visit to the Room Booking Unit.

  22. When should you make payments if you book a theatre in the current month?

  A. Ten days before the booking. B.When you make the booking.

  C. When you return the contract. D. At the beginning of the month.

  23.What’s the rate if a non-profit organization rents a theatre at Palmerston?

  A. $418.00/day. B. $209.00/day. C. $163/hr. D. $150.00/hr.

  B

  In bringing up children, every parent watches eagerly the child’s acquisition (学会) of each new skill—— the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be firced to use a toilet too early. A young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.

  Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are severe over time of coming home at night or punctuality for meals. In general, the controls represent the needs of the parents and the values of the community as much as the child’s own happiness.

  As regards the development of moral standards in the growing child, consistency (一致性)is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality. Also, parents should realize that “example is better than precept”. If they are not sincere and do not practice what they say, their children may grow confused and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled.

  A sudden awareness of an obvious difference between their parents’ principles and their morals can be a dangerous disappointment.

  24. In the process of children’s learning new skills parents ________.

  A. should encourage them to read before they know the meaning of the words they read

  B. should not expect too much of them

  C. should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own

  D. should create as many learning opportunities as possible

  25. The second paragraph mainly tells us that _________.

  A. parents should be strict with their children

  B. parental controls reflect only the needs of the parents and the values of the community

  C. parental restrictions vary, and are not always enforced for the benefit of the children alone

  D. parents vary in their strictness towards their children according to the situation

  26. The word “precept” (Line3, Para.3) probably means “_______”.

  A. ideas B. punishment C. behavior D. instructions

  27. In moral matters, parents should ________.

  A. observe the rules themselves

  B. be aware of the marked difference between adults and children

  C. forbid things which have no foundation in morality

  D. consistently ensure the security of their children

  C

  Once, African lions were the kings of the jungle. But every day, they lose more and more of their home to humans. A new study done by Duke University shows that humans have taken over much of the lions habitat.

  Lions live on the African plains, which are called savannas. In the past 5 years, the number of people living on the Savannas African plains has grown rapidly. At the same time, the number of lions has dwindled quickly.

  The research team at Duke University used detailed pictures taken by satellite to carefully examine the African landscape. They were able to see very small farms and towns that are taking over the once-open plains. Lions need wide-open spaces to hunt. As the number of people and towns has increased, the African plains have become less welcoming to lions. The number of lions has dropped from about 100, 000 in 1960 to 32,000 today. West Africa has seen the largest drop ——fewer than 500 lions remain there.

  Researchers worry that the number of lions will decrease even more as the number of humans moving onto the savannas increases. People and lions living closely together have to compete for natural resources like water and food. Towns and farms that take over hunting grounds could force the lions out of those areas completely. Often, lions with no other sources of food will kill farm animals. Farmers will then kill the lions to protect their animals. African lions are also threatened by poachers, who hunt animals illegally. Many poachers hunt lions for sport or to take their fur.

  One of the authors of the Duke University study is conservationist Stuart Pimm. Pimm believes the group’s research can be helpful in planning ways for people and lions to share the African plains. One solution is to build higher fences to keep lions away from farm animals. African countries can also expand and better protect their wildlife reserves so that lions have safe places to hunt.

  28. The underlined word“dwindled”in Paragraph 2 can be best replaced by______________.

  A. grown B.changed C. doubled D. decreased

  29. According to the study done by Duke University,______________.

  A. there are 100, 000 lions on the African plains

  B. African lions are losing their habitat to humans

  C. more and more people are moving out of Africa

  D. the number of lions in West Africa has increased

  30. The following are solutions mentioned in the passage to protect lions EXCEPT________.

  A. expanding wildlife reserves

  B. avoiding conflict between lions and farmers

  C. preventing people from hunting lions illegally

  D. stopping people from moving into the African plains

  31. Which of the following might be the best title for the passage?

  A. Losing African lions B. Moving out of Africa

  C. The kings of the jungle D. The problems of Africa

  D

  Sign has become a scientific hot button. Only in the past 20 years have specialists in language study realized that signed languages are unique—a speech of the hand. They offer a new way to explore how the brain generates and understands language, and throw new light on an old scientific controversy: whether language, complete with grammar, is something that we are born with, or whether it is a learned behavior. The current interest in sign language has roots in the pioneering work of a teacher at Gallaudet University in Washington, D. C., the world’s only liberal arts university for deaf people.

  When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English, the school enrolled him in a course in signing. But Stokoe noticed something strange: among themselves, students signed differently from his classroom teacher.

  Stokoe had been taught a sort of gestural code, each movement of the hands representing a word in English. At the time, American Sign Language (ASL) was thought to be no more than a form of pidgin English (混杂英语). But Stokoe believed the“hand talk”his students used looked richer. He wondered: Might deaf people actually have a genuine language? And could that language be unlike any other on Earth? It was 1955, when even deaf people considered their signing as “substandard”. Stokoe’s idea was academic heresy (异端邪说).

  It is 37 years later. Stokoe—now devoting his time to writing and editing books and journals and to producing video materials on ASL and the deaf culture—is having lunch at a cafe near the Gallaudet campus and explaining how he started a revolution. For decades, educators fought against his idea that signed languages are natural languages like English, French and Japanese. They assumed language must be based on speech, the modulation (调节) of sound. But sign language is based on the movement of hands, the modulation of space. “What I said,” Stokoe explains, “is that language is not mouth stuff—it’s brain stuff.”

  32.What aroused the present growing interest in sign language?

  A. A famous scholar in the study of the human brain.

  B. A leading specialist in the study of liberal arts.

  C. An English teacher in a university for the deaf.

  D. Some senior experts in American Sign Language.

  33. According to Stokoe, sign language is ________.

  A. a substandard language B. a genuine language

  C. an artificial language D. an international language

  34. Most educators objected to Stokoe’s idea because they thought ________.

  A. sign language was not widely used even by deaf people

  B. sign language was too artificial to be widely accepted

  C. a language should be easy to use and understand

  D. a language could only exist in the form of speech sounds

  35. Stokoe’s argument is based on his belief that ________.

  A. sign language is as efficient as any other language

  B. sign language originated from natural language

  C. language is a system of meaningful codes

  D. language is a product of the brain

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项(选项中有两项为多余选项),并在答题卡上将该项涂黑。

  Chuck was in my high-school English class. 36 So, when he told me he had been accepted into the journalism program at the University of Missouri, I wasn’t surprised.

  During the first year at college, Chuck stopped by school a few times. We talked about our work together several years before. We had raised money together for twenty-three sick and abandoned babies. 37 . It was an activity that in some ways changed our formal relationship into a friendship.

  In his second year in college, it was discovered that Chuck had lung cancer and had only a short while to live. So he left school and came home to be near to his loved ones.

  About six weeks later, Chuck died. 38 The youngest of nine children, Chuck was talented and full of promise. More importantly, he was a good person, a just man.

  When I went to his funeral, his father asked to speak with me. He told me that before Chuck’s death, he chose six items to bury with him. 39 He told me that Chuck had always kept the piece because he liked the message I had written to him at the bottom of the last page. In that little note, I affirmed his talent as a writer and I encouraged him to be responsible for the gift.

  40 His taking my note with him forever offered me a great opportunity for influencing students’ lives. I felt inspired with a sense of purpose that was greater than ever: teachers have the power to affect hearts and minds for a long time.

  A. It was a great loss for everyone, especially for his family.

  B. Chuck helped to raise several thousand dollars.

  C. Whenever I forget my purpose, I think of Chuck.

  D. He was a writer of great promise.

  E. My spirits were lifted up as Chuck was filled with the joy of life.

  F. One of them was an essay he had written in my class some years before.

  G. I was touched and grateful to Chuck who gave me a special gift that would change my life.

  第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)

  第一节 完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  “My wallet! Where is it? ” were my first words when I found out my wallet was lost. I searched my memory for a few good seconds, and then 41 that I had left my precious wallet in the library. To be 42 , it was in the public toilet of the library!

  43 the library was then closed, I had to wait until the next morning to begin my 44 . When I got there early the next day, all I found was a 45 bathroom.

  At that time, all I could 46 was that the person who cleaned the restroom had 47 my wallet. So I 48 approached an old lady at the front desk. “Excuse me, is there a wallet found in the restroom yesterday? ” She walked through a door and 49 for a moment. Then she came back to the desk. “No, ” she said. I quickly thanked her and walked off, 50 .

  Finally, I painfully 51 the fact that my wallet had gone.

  A week later, I received a mysterious 52 in the mail. Sure enough, it was my 53 ! And most surprisingly, 54 in it was missing! And there was a little yellow piece of paper folded up inside. I slowly unfolded it and a little medal of Christ fell off. The paper 55 like this:

  Always 56 this medal with you, whatever your religion is, so the angel that was watching over you last 57 will always be close.

  This person didn’t even leave a return 58 , so I couldn’t thank whoever it was.

  From that day on, I promised myself to follow this example when I was in a 59 situation. I will make others as 60 as I was when I opened that package!

  41. A. predicted B. realized C. explained D. imagined

  42. A. obvious B. honest C. exact D. clear

  43. A. Because B. Although C. Unless D. Even

  44. A. work B. reading C. research D. search

  45. A. crowded B. noisy C. clean D. deserted

  46. A. run after B. hope for C. remember D. declare

  47. A. hidden B. picked C. ignored D. found

  48. A. secretly B. aimlessly C. politely D. angrily

  49. A. disappeared B. hesitated C. rested D. escaped

  50. A. surprised B. disappointed C. satisfied D. ashamed

  51. A. accepted B. considered C. changed D. covered

  52. A. present B. invitation C. notice D. package

  53. A. wallet B. book C. reward D. treasure

  54. A. something B. nothing C. everything D. anything

  55. A. exposed B. described C. read D. announced

  56. A. keep B. equip C. compare D. connect

  57. A. month B. fortnight C. week D. year

  58. A. reminder B. date C. message D. address

  59. A. disappointing B. similar C. different D. difficult

  60. A. annoyed B. puzzled C. crazy D. happy

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,根据上下文在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  Long ago in a small, faraway village, there was a place known as the House of 1000 Mirrors.

  A small, happy little dog learned of this place and decided to visit it. When he arrived, he climbed 61 (happy) up the stairs to the doorway of the house. He looked through the doorway with his ears 62 (lift) high and his tail wagging as fast as it could. 63 his great surprise, he found himself staring at 1000 64 happy little dogs wagging their tails just as fast. He smiled a great smile, and 65 (answer) with 1000 great smiles just as warm and friendly. As he left the house, he thought to 66 (he), “This is a wonderful place. I will come back and visit it often.”

  In the same village, another little dog, 67 was not quite as happy as the first one, decided to visit the house. He slowly climbed the stairs and 68 (hang) his head low as he looked into the door.

  When he saw the 1000 69 (friendly) looking dogs staring back at him, he growled at them and was horrified to see 1000 little dogs growling back at him. As he left, he thought, “That is a horrible place, and I will never go back there again.”

  All the faces in the world are mirrors. What kind of 70 (reflect) do you see in the faces of the people you meet?

  第四部分 写作(共两节 满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题 1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Last October, while tending her garden, Lena Pahlsson pulled out a handful of small carrots and was about to throw it away. At that moment, a shiny object catch her attention. Surprisingly, she saw her long-lost wedding ring beneath the leafy top of one tiny carrot.

  One day sixteen years early, Pahlsson removed diamond ring to cook a meal. When she wanted to put the rings back on later, it was gone. She thought that whether one of her three daughters —then ten, eight, and six— had picked it up, but the girls said they hadn’t. Pahlsson and her husband searched the kitchen, check every corner, but for vain. “I gave up hope of finding my ring,” she said. She never replaced it.

  Pahlsson and her husband now think the ring probable got swept into a pile of kitchen rubbish and was spread over the garden, which it remained until the carrot’s leafy top accidentally sprouted (生长) through it. For Pahlsson, its return was a wonder.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你是李华,你从市校园网上得知,今年暑假,市一所小学将聘请澳大利亚的一些教师来给学校的学生培训口语,计划招10名助教。请根据以下要点,写封邮件提出申请。

  1. 口语能力;

  2. 组织能力;

  3. 沟通能力。

  注意:

  1. 词数100左右;

  2. 可适当增加细节使行文连贯。

  英语科参考答案

  21-23. BCB 24-27.CCDA 28-31.DBDA 32-35.CBDD 36-40.DBAFG

  41-60. BCADC BDCAB ADABC ACDBD 61.happily 62.lifted 63. To 64.other 65.was answered 66.himself 67.who 68.hung 69.unfriendly 70.reflections

  短文改错:

  it改为them catch改为caught early改为earlier removed后加入the或her

  rings改为ring thought that后的whether去掉 check改为checking

  for改为in probable改为probably which改为where

  书面表达:

  Dear Sir/Madam,

  I’ve learned from the city school website that your school is in need of ten teaching assistants to foreign teachers this summer vacation. I’m writing to apply for the position. I’m confident that I’m equal to it.

  First of all, having been exposed to foreign teachers since a young age, I have a good command of spoken English and can communicate freely with others in English. What’s more, years of experience of being a monitor makes me a brilliant organizer, which will help keep the class in order. What is most important is that I love kids, and I’m confident that my patience and care will undoubtedly win their trust.

  All in all, I think my enthusiasm and full sense of responsibility will prove me a qualified teaching assistant. I’d appreciate it if you could take my application into consideration and give me a chance.

  Looking forward to your reply.

  Yours truly,

  Li Hua

  高三英语上学期期末试题带答案

  第一部分 听力理解(共5小题,每题3分,满分15分)

  先看所给的任务和要求,然后回答相应的录音所提问的问题。

  情景介绍

  角色: 你是一名旅客

  任务: (1)向机场售票员咨询有关事项

  (2)根据谈话内容回答问题

  Please get ready to answer the questions in English.

  1. Please get ready to answer the first question.

  回答:

  2. Please get ready to answer the second question.

  回答:

  3. Please get ready to answer the third question.

  回答:

  4. Please get ready to answer the fourth question.

  回答:

  5. Please get ready to answer the fifth question.

  回答:

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Kettle’s Yard, Cambridge

  This modern-art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Tate Jim and reopened in February following a two-year redevelopment by Jamie Fobert Architects, the team behind the 2017 Tate Steves extension. This means a new cafe, a four-floor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors. The gallery’s permanent collection includes works by Joan Miró, Henry Moore and Barbara Hepworth..

  Being Brunel, Bristol

  To celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunei, Being Brunel will open in March on Bristol’s harbourside. The museum will include a range of interactive and entertaining exhibits, including talking portraits of his friends and family and personal possessions, including an 1821 school report. It is a good place for families to strengthen connections.

  Royal Academy of Arts, London

  The RA reopens on 19 May for its 250th anniversary, following a £50/m renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme. These will include three day-lit galleries, which will host exhibitions with a focus on contemporary art and architecture. The grand frontwall of the Burlington Gardens building has also been restored—possibly the first time it’s had a proper clean in its 150-year history.

  V&A, Dundee

  One of the most significant new openings of the year will be Scotland’s first design museum and also the first V&A anywhere outside of London on 15 September. The museum building sits on the river Tay. It will celebrate Scottish design and objects in its collection.

  6.What do we know about Being Brunel?

  A. It has a long history.

  B. It includes three day-lit galleries.

  C. It is family-friendly.

  D. It possesses permanent collections.

  7.The purpose of the RA reopening is _______.

  A. to expand the exhibition

  B. to mark its 250th anniversary

  C. to display contemporary art

  D. to present its 150-year history

  8.What does the writer intend to tell us?

  A. To introduce openings of some famous art museums.

  B. To attract more visitors to the UK.

  C. To describe some famous museums and artists.

  D. To compare different tourist attractions.

  B

  One night about nine o’clock, Dr. Eyck, a surgeon, had a phone call from Dr. Haydon at the hospital in Clens Falls. The surgeon was asked to go there at once to operate on a very sick boy who shot himself while playing with a gun.

  The doctor was soon on his way to Clens Falls. It was 60 miles away. And it was snowing heavily in the city. The surgeon thought he could get there before 12 o’clock.

  A few minutes later, the doctor was stopped by a man in an old black coat. Gun in hand, the man ordered the doctor to get out. Then the man drove the car down the road, leaving the doctor in the falling snow.

  It was after 2 o’clock in the morning when the doctor arrived at the hospital in Clens Falls. Dr. Haydon told him that the boy had died an hour before. The two doctors walked by the door of the hospital waiting room. There sat the man in the old black coat with his head in his hands “Mr. Cuninghan,” said Dr. Haydon to the man, “This is Dr. Eyck. He is the surgeon who walked all the way from Albany to save your boy.”

  9. Dr. Haydon asked Dr. Eyck to come to Clens Falls because ________.

  A. The boy needed the help of a surgeon

  B. Dr. Eyck knew the boy was wounded by a shot

  C. Dr. Eyck was the boy’s father.

  D. Dr. Eyck was Haydon’s friend

  10. The surgeon was late because ________.

  A . he was stopped by the police B.the weather was rather terrible

  C. Clens Falls was too far from Albany D.his car was taken away

  11. Choose the right order of the following events given in the story.

  a. Dr. Eyck was asked to come to the hospital in Clens Falls.

  b. Dr. Eyck arrived at the hospital.

  c. The boy shot himself

  d. The boy died.

  e.The man in an old coat reached the hospital.

  f. Dr. Eyck was robbed of his car.

  A. c,e,f,a,b,d B. a,c,f,d,b,e C. c,a,f,e,d,b D. a,c,f,e,d,b

  12. The boy could have been saved if ________.

  A. he had not been sent to the hospital

  B. his father hadn’t arrived in time

  C. Dr. Eyck had arrived earlier than the man

  D. Dr. Eyck had arrived there two hours earlier

  C

  In general, people talk about two groups of colors: warm colors and cool colors. Researchers in psychology think that there are also two groups of people: people who prefer warm colors and people who prefer cool colors.

  The warm colors are red, orange and yellow. Where there are warm colors and a lot of light, people usually want to be active. People think that red, for example, is exciting. Sociable people, those who like to be with others, like red. The cool colors are green, blue and violet. These colors, unlike warm colors, are relaxing. Where there are cool colors, people are usually quiet. People who like to spend time alone often prefer blue.

  Red may be exciting, but one researcher says that time seems to pass more slowly in a room with warm colors than in a room with cool colors. He suggests that a warm color, such as red or orange is a good color for a living room or restaurant. People who are talking or eating do not want time to pass quickly. Cool colors are better for offices or factories if the people who are working there want time to pass quickly.

  Researchers do not know why people think some colors are warm and other colors are cool. However, almost everyone agrees that red, orange, and yellow are warm and that green, blue, and violet are cool. Perhaps warm colors remind people of warm days and the cool colors remind them of cool days. Because in the north the sun is higher during summer, the hot summer sunlight appears yellow.

  13. Which of the following colors belong to cool colors?

  A. Yellow, green B. Blue, violet C. Black, blue D. Brown, white

  14. Which of the following statements is not true?

  A. Sociable people like warm colors.

  B. Warm colors can make people excited.

  C. People who like to be with others don’t like red.

  D. Where there are warm colors, people want to be active.

  15. Which is the right color for different rooms?

  A. Orange for dining-rooms. B. Red or orange for offices.

  C. Blue for bedrooms. D. Red for studies.

  16. What is the main idea of the last paragraph?

  A. It shows the reason why people think some colors are warm and others are cool.

  B. Warm colors remind people of warm days.

  C. Cool colors remind people of cool days.

  D. People have an agreeable opinion of warm colors and cool colors.

  D

  For many foreigners who have visited or worked in China, one of their strong impressions is that the country is very safe. Here, you can go out alone late at night to eat at a food stand without feeling nervous. You can also let your younger children ride public transport all by themselves without worrying about their safety.

  This year, 2018, marks 8 special anniversaries of the launching of the reform and opening up policy, which took place two score years ago in China. Over the past few decades, the country has achieved fast economic growth, while social peace and stability have been maintained(维护) to the fullest extent at the lowest cost. Of course, there are still unsolved problems. However, from the overall aspect, Chinese society remains harmonious and safe. In my eyes , this should be attributed(归于) largely to the cultural, economic and political environment of the country.

  A society can be stable and orderly only when its people can lead a prosperous(繁荣的) life. After the introduction of the reform and opening up policy, China achieved fast economic growth and significant scientific and technological progress. In the meantime, the Chinese government has taken various measures such as those to fight corruption, reduce poverty and promote the rule of law, in order to uphold social equity. Thanks to these efforts, the potential factors that might cause social problems have been greatly reduced.

  Apart from government departments including the police and judicial(司法的) departments , the general public also contributes much to social governance. The development of information technology has created new ways of linking the police and the public. By jointly fighting crimes in such ways, the public and the police have developed an ever-increasing level of mutual trust and positive interaction.

  The safety and stability in China did not come easily. Rather, it should be attributed to the efforts made by 1.3 billion people. For both Chinese and foreigners living in the country, the sense of safety and security is very precious.

  17. The main idea of the passage is that .

  A. China has achieved fast economic growth and people are becoming rich

  B. the Chinese government has taken various measures to fight social problems

  C. the police and judicial departments work more effectively to maintain social stability

  D. various factors contribute to the stability and safety of present China

  18. In which year was the reform and opening up policy launched in China?

  A. In 1968 B. In 1978 C. In 1988 D. In 2008

  19. Which of the following can be concluded according to the passage?

  A. Most foreigners lack a sense of safety when staying in China.

  B. Government departments rather than the general public play an important role in keeping social peace and stability.

  C. People’s prosperous life in a country can lead to a stable and orderly society.

  D. Four basic reasons are listed throughout the passage for China’s stability and safety.

  20. What is the tone of the text?

  A. Negative B. Positive C. Humorous D. Doubtful

  第二节(共5小题;毎小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

  You’ve seen news reports about people who need assistance after a natural disaster, or TV programs about how lonely and isolated older people can get. Maybe you’ve walked past people who are living on the streets.____21____The answer: you can volunteer. Volunteering gives you an opportunity to change people’s lives, including your own. Helping others in need is such an important part of life. So how do you go about it?

  Find what’s right for you.

  Volunteering isn’t school.____22____You can choose what really interests you and who or what is most deserving of your time.

  ___23__

  After you’ve discovered what interests you, decide how much time you want to spend and what fits into your schedule.

  Expand your mind.

  Volunteering is a great way to learn new skills — from working as part of a team to setting and reaching goals.____24____And it can help you develop a new understanding of people who are different from you — people with disabilities, people in financial problems, sick kids, or the elderly.

  Feel good.

  Volunteering helps people feel they make a difference — that they do have the power to change things for the better. When people depend on you, it can change the way you look at yourself.____25____Volunteering is also a great way to get a view on your own life.

  A. It can give you a chance to discover what kinds of things you’re best at and enjoy most.

  B. Instead of having the choices made for you, you’ve got to pick.

  C. Doing something for others helps people to change the world.

  D. So what can you do about any of those things?

  E. You can feel proud of what you’ve achieved.

  F. Find what fits your schedule.

  G. Change things for the better.

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分60分)

  第一节 完形填空 (共20小题:每小题2分,满分40分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A few summers ago my daughter and I were swimming in our pool. This day had been like most others, ___26___ I had no way of knowing that this one would ___27___ in our family history as a memory we ___28___ and still talk about from time to time.

  The sun was setting and the night was ___29___ approaching. From the shallow end of our pool, my daughter ___30___ it first. Right about eye level, a spider was spinning her ___31___ by the pool. It ___32___ me that my daughter noticed this, and it surprised me even ___33___ that she wasn’t afraid of the spider.

  Instead, she delightfully ___34___ as the spider busied herself in the cycle of life. As we both gazed at this ___35___ of nature, a very simple thought ___36___ me. I had lost track of time. I honestly didn’t know ___37___ we had been just standing there and staring at that spider ___38___ her web. But, regardless of what ever amount of time had past, the ___39___ was that we were simply having fun. We were having fun ___40___ really doing anything really BIG or special. I thought. However, in contrast, I believe that by sharing this ___41___ of the spider building her web we were ___42___ just as fulfilled as if we had done something very important.

  Remember that the ___43___ things are the best things in life. Spend time together appreciating the simple things in ___44___, and even more importantly, ___45___ time together talking about life. Do this and you’ll have special moments and special memories that will last a life time.

  26. A. or B. and C. but D. so

  27. A. go down B. get up C. take off D. lead to

  28. A. deserve B. remind C. treasure D. exhibit

  29. A. eventually B. frequently C. carefully D. quickly

  30. A. invented B. noticed C. informed D. ruined

  31. A. cloth B. craft C. pot D. web

  32. A. surprised B. interested C. frightened D. excited

  33. A. more B. farther C. longer D. better

  34. A. noted B. watched C. followed D. changed

  35. A. sight B. signal C. wonder D. advertisement

  36. A. caught B. occurred C. knocked D. hit

  37. A. how soon B. how often C. how long D. how far

  38. A. removing B. building C. painting D. sending

  39. A. truth B. message C. advice D. information

  40. A. for B. without C. by D. in

  41. A. ability B. knowledge C. happiness D. experience

  42. A. all B. both C. either D. neither

  43. A. simple B. expensive C. bright D. flexible

  44. A. office B. earth C. life D. hope

  45. A. kill B. waste C. cost D. spend

  第二节 语法填空(共10分;每小题2分,满分20分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  The Twenty-Four solar terms (24节气), as a calendar (日历) system _____46_____ (invent) in ancient China, refer to the twenty four periods which are used to guide _____47_____ (agriculture) affairs in a year.

  The Twenty-Four solar terms _____48_____ (divide) according to the sun’s position in the ecliptic plane (the orbit of the earth traveling round the sun). The date of each solar is _____49_____ (basic) fixed with minor differences of within one or two days. Each month has two solar terms. The Chinese calendar takes into account the longest and the shortest days as well as the two days each year, when the length of the day equals _____50_____ of the night. In other words, the significant days are the Summer Solstice (夏至), Winter Solstice and, the Spring and Autumn Equinoxes.

  The system came into being in the Spring and Autumn Period and the Warring States (战国) Period, _____51_____ (reflect) the seasonal characteristics of annual natural _____52_____ (phenomenon) and farming activities. It helps farmers a lot _____53_____ has influenced greatly on people’s basic necessities of life.

  _____54_____ November 30, 2016, the UNESCO wrote China’s “The Twenty-Four Solar Term” on _____55_____ Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\ )划掉。

  修改:在错的词下划一横线(—),并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Our beloved dogs passed away a few days before. She was about to cross the road while a truck ran out of the control and knocked her over. I had no idea how to react her sudden death. So did my little sister. She was always in tear. She couldn’t accept the fact and kept asked me, “Why can’t I see her again?” We felt heartbreaking deeply. Our parents suggested in the end that we adopted another one. I couldn’t agree more. But we will never forget our sweet dog what passed away.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假如你是新世纪高中将要毕业的高三学生李华,想去香港大学(Hong Kong University)学习,因此你打算给该校写一封电子邮件,就—些相关事宜进行咨询。要点如下:

  1.你对环境科学(Environmental Science)很感兴趣,如何才能够被该学校的相关专业录取;

  2.是否需要参加英语考试;

  3.该校的奖学金、学费、食宿安排和生活费用等情况。

  Dear Sir/Madam,

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Yours,

  Li Hua

  参考答案

  W: Good morning. This is Fly Away Travel. How can I help you?

  M: I would like to inquire about a ticket to New York.

  W: When will you be leaving, sir?

  M: September 10. Could you tell me how much it will be?

  W: Since you are booking early, it will only be 250 dollars.

  M: I assume the price will be higher if I call just a day or so before I want to leave.

  W: That is correct. If you don’t make an advance purchase, the price will be 541 dollars. Of course, by calling early, you also guarantee that there will be space available.

  M: I guess it’s good that I called today.

  W: Would you like a morning or an afternoon flight?

  M: I would prefer a morning flight, but not too early.

  W: We have a flight that leaves at 9:00 a.m. How about that?

  M: Perfect.

  W: I can hold this reservation until September 7. If you want to guarantee this price, you must pay for the ticket at least one week before your departure date. How will you be paying for the ticket?

  M: I will be using a credit card, and we may as well take care of that right now.

  W: OK. No problem.

  1-5每小题3分,共15分

  1. Question: When will the man leave for New York?

  Answer: On September 10.(没写on扣1分,写on Setp 10也给满分)

  2. Question: How much would the ticket cost without advance booking?

  Answer: 541 dollars/$541(只写541得1分)

  3. Question: What is the departure time?

  Answer: At 9:00 a.m.(没写at或a.m.扣1分)

  4. Question: When is the man required to pay?

  Answer: At least one week before the departure date.(划线1分)

  5. Question: How will the man pay for his ticket?

  Answer: By credit card. (划线1分)

  选择题每小题2分,共80分

  阅读答案:6-8CBA 9-12ADCD 13-16BCAD 17-20DBCB 21-25DBFAE

  完型答案26-30DACDB 31-36DAABC 37-40DCBAB 41-45DBACD

  语法和改错大小写没区分扣1分

  语法(每小题2分,共20分) 46invented, 47agricultural, 48are divided, 49basically, 50that, 51reflecting, 52phenomena, 53and, 54On, 55the

  改错每小题1分共10分

  Our beloved dog(原卷dogs错误) passed away a few days before (ago). She was about to cross the road while (when) a truck ran out of the (去掉) control and knocked her over. I had no idea how to react (加上to) her sudden death. So (Neither/ Nor) did my little sister. She was always in tear (tears). She couldn’t accept the fact and kept asked (asking) me, “Why can’t I see her again?” We felt heartbreaking (heartbroken) deeply. Our parents suggested in the end that we adopted (adopt) another one. I couldn’t agree more. But we will never forget our sweet dog what(that/who) passed away.

  作文25分

  Dear Sir/Madam,

  My name is Li Hua, a student from XinShiJi Senior High School. With graduation drawing near, I’m desperate for the opportunity to go to Hongkong University. Therefore, I’m writing to consult you about some necessary information.

  To begin with, obsessed with Environmental Science, I wonder what I’m supposed to do if I want to study the relevant majors. Besides, as many courses are taught in English in Hong Kong, is it necessary for me to take some English tests? Furthermore, I wonder if it is possible for you to tell me something about accommodation. For example, where will I live in Hong Kong, on campus or outside? Finally, could you provide me with more details about the living costs, the fees as well as the scholarships?

  Thank you for your time and attention. I’m looking forward to your early reply.

  Yours,

  Lihua


高三级英语上学期期末试卷题相关文章:

1.2019高三英语教师新学期工作计划

2.新课标高三上册英语选修九Unit4练习试题及答案

3.高三英语阅读理解练习题

4.人教版高三上册英语选修七Unit 4练习试题

5.永利集团网站地图

Copyright @ 2006 - 2018 永利集团 All Rights Reserved

永利集团 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:[email protected],我站将及时删除。

永利集团 永利集团

回到顶部

永利集团游戏网址永利集团