永利集团>学习方法>高中学习方法>高三学习方法>高三英语>《高三英语上第一学期期末试卷》正文

永利集团游戏

时间:2019-04-16 11:53:50本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系xuexila888@qq.com 诗盈 我要投稿

  可以说在课堂上讲解的每一个知识点都是重点,我们都有必要把它们详细的记录下来,今天小编就给大家分享一下高三英语,希望大家来收藏哦

 m.seodoom.com

  有关高三英语上学期期末试卷

  第I卷

  第一部分听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话、每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下ー小题。每段对话仅读一遍。

  1. What does the man think the woman should do?

  A. Talk to her husband. B. Get an eye operation. C. Buy a new pair of glasses.

  2. What is the probable relationship between the speakers?

  A Family members. B. Classmates. C. Co-worker.

  3. Where does the conversation take place?

  A. In the kitchen B. In the bedroom. C. Outside the house.

  4. What are the speakers talking about?

  A Moving to New York. B. Holiday plans. C. The weather.

  5. What does the man think of the movie?

  A. Exciting. B. Boring. C. Just so-so.

  第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个

  选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题

  6. Who will pay for the lunch?

  A. The man. B The woman. C. The man's boss.

  7. How will the speakers go for the lunch

  A. On foot. B. By car. C. By taxi

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. How long will their holiday probably last?

  A. Four days. B. Five days. C. Nine days.

  9. What is the woman especially interested in about Thailand?

  A. The national park. B. The climate. C. The food.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. How does the woman feel about going back to school?

  A. Nervous. B. Happy. C. Excited.

  11. What did the school do over the summer?

  A. They bought new computers.

  B. They improved the playground.

  C. They built a swimming pool.

  12. What course will the woman probably choose?

  A Drawing. B. Dancing. C. Acting.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. What will the woman do first when summer starts?

  A. Go on a trip. B Work. C. Buy a car.

  14. How long will the speakers stay at college?

  A. One year. B. Two years. C. Three years.

  15. What can the woman enjoy in July?

  A. A comedy show. B A sports match. C. A concert.

  16. Where did the woman get her tickets?

  A. From a radio show. B From the ticket office. C. From a friend.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. How did the speaker feel before his first interview?

  A. Very confident. B. Very nervous. C. Very impatient.

  18. Where did the speaker take up his first part-time job?

  A. In middle school. B. In high school. C. In college.

  19. What made the speaker want to be an engineer?

  A Helping at Mcdonald's. B. Serving at a coffee shop. C.Working at a building company.

  20. What is the speakers secret to success?

  A. He studied hard. B. He met lots of people. C. He had work experience.

  第二部分阅读理解(共两节,满分35分)

  第一节(共10小题;毎小题2.5分,满分25分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Living next to the Spellmans, our new neighbors, almost drove my mother crazy. If shewasn’t shaming them for not attending church, or complaining to her sister Jackie about theway the Spellman girls dressed, then she was shoeing theSpellman’s dogs out of our yard orfiling noise complaints with the police, My mother had never been so busy.All she ever spokeof any more were the Spellmans and their wrongdoings.

  One Sunday afternoon after church service, my mother was driving old Ms Parker hometo her house on the hill when we got a flat tire. As far as changing the tire, let’s just say thatwe were at the mercy of the good Lord. Since old Ms. Parker lived so far up that hill, not a lotof traffic drove by us. It had been about fifteen minutes since the last car passed when weheard the rattling and puttering of an old pickup truck as it pulled over to assist us.

  The Spellman boys ran up on our car like a NASCAR pit crew. Before my mother couldeven protest, they had taken the tire off. "Her spare is flat, " said the middle one to the big one. " Give her ours”replied the big one, barely acknowledging the sacrifice. My mother wasstunned. "I don, t know what to say, "she stammered. The big one said, "Well, the Lord saidlove your neighbor, and we are neighbors, right?

  The next day when the Spellman’s dogs went through my mother's flower garden, sheput out a bowl of water for them. When she saw the Spellman girls walking out with nothingbut a halter on, she lectured them about being upright ladies and offered them sweaters. Andwhen she heard the Spellman's music through our walls, she tried to dance a little bit. Sheeven invited the Spellmans to be part of the good neighbors committee. Now theneighborhood was a better place.

  21. What was the authors mother mad at?

  A. The Spellmans' improper behavior.

  B. The Spellmans'attending church alone.

  C. The Spellmans'constantly asking for help.

  D The Spellmans 'dogs making too much waste.

  22. How did the author's mother feel about being helped by the Spellman boys?

  A. Delighted B Concerned. C. Frightened D. Surprised

  23. What can we learn from the experience of the author's mother?

  A. Every man has his weak side. B. Doubt is the key to knowledge.

  C. Don’t judge a book by its cover. D. Actions speak louder than words

  B

  Ms. O'grady, the head of Britains Trades Union Congress, issued a challenge onSeptember 10th. "We can win a four-day working week, "she told members. The demand isfar from new. Shorter working weeks have been tried in New Zealand and Sweden, wherein happier, healthier and more motivated employees. Those who work shorterweeks are also reported to be more productive. Should weekends, therefore, be lengthened?

  France’s experience suggests workers may not leap at the chance of working for fewerhours. The government reduced the full-time workers week to 35 hours in 2000. Last yearthe French worked 38.9 hours a week on average, seeming happy to labor above the requiredlevel and pocket the extra pay or holiday allowance.

  And businesses may not seize the opportunity either. Working less may be linked tohigher productivity (on a per-hour basis), but overall output could still fall because of thesmaller number of hours worked. That will not get governments or employers excited.

  Advocates of a four-day week could claim that improving people’s quality of life is moreimportant than boosting the economy. In an essay published during The Great Depression,John Maynard Keynes wrote of an"age of leisure and abundance"in which technologicaladvances would allow people to work 15-hour week.

  Unfortunately for any readers working hard on a Friday aftemoon, Keynes jumped at his conclusion too soon. Even Ms. O'grady, now demanding a longer weekend, is pessimistic inher timescale. A four-day week is apparently achievable“in this century”.

  24. The underlined phrase"leap at "in Paragraph 2 probably means _______.

  A. Refuse B.grab C. abandonD. obtain

  25. We can infer from the last paragraph that Ms. O'grady _______.

  A.calls for an urgent attention to her suggestion

  B. feels confident of making longer weekend a reality

  C. regrets coming up with the idea of a longer weekend

  D. realizes the idea of longer weekend remains a distant dream

  26. What is the text mainly about?

  A. A longer weekend isn’t that practical.

  B. The French oppose a longer weekend

  C. A longer weekend causes lower efficiency.

  D. A three-day weekend is a fresh idea in Europe.

  C

  Palaces are known for their beauty and splendor, but they offer little protection againstattacks. It is easy to defend a fortress (堡垒),but fortresses are not designed with thecomfort of a king or queen in mind. When it comes to structures that are both majestic andwell-defended, the classic European castle is the best example of design. Across the agescastles changed, developed, and eventually fell out of use, but they still command thefascination of our culture.

  Castles were originally built in England by Norman invaders. In 1066. As William theConqueror advanced through England, he defended key positions to secure the land he hadtaken. The castles he built allowed the Norman lords to draw back to safety when threatenedby English rebellion. Castles also served as bases of operation for offensive attacks. Troopswere summoned to(召集), organized around, and deployed (部署) from castles. In thisway castles served both offensive and defensive roles in military operations.

  Not limited to military purposes, castles also served as offices from which the lord wouldadminister control over his kingdom. That is to say, the lord of the land would hold court inhis castle. Those that were socially beneath the lord would come to report the affairs of thelands that they governed and pay tribute to the lord. They would address conflicts, handlebusiness, feast, and enjoy festivities, In this way castles served as important social centers inmedieval England. Castles also served as symbols of power. Built on important andnoticeable sites overlooking the surrounding areas, castles constantly appeared in thebackground of many peasants'lives and served as a daily reminder of the lords strength.

  Now, castles no longer serve their original purposes. However, the remaining castlesreceive millions of visitors each year from those who wish to experience the glory of a timelong passed.

  27. The author introduces the topic of the text by _______.

  A.making an assumption B. giving an example

  C. making comparison D. giving arguments

  28. Why did William the Conqueror build castles?

  A. He wanted to celebrate his victory.

  B. He wanted to remind people of his influence.

  C. He wanted to live peacefully with the English.

  D. He wanted to use them to his military advantage.

  29. Which of the following is a way the lord would adopt to show his power?

  A. Dealing with conflicts in his castle.

  B. Building his castle in an obvious place.

  C. Carrying out social activities in his castle.

  D. Commanding peasants to live near his castle.

  30. What attracts people to visit castles today?

  A. The splendid history. B. The special architecture.

  C. The tense atmosphere. D. The superior comfort.

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Test anxiety is actually a type of performance anxiety-a feeling someone might havein a situation where performance really counts, It can be a real problem if you're so stressed out over a test that you can't get past the nervousness to focus on the test questions and doyour best work. 31

  Use a little stress to your advantage.

  Stress is a signal that helps you prepare for something important. So use it to youradvantage. Instead of reacting to the stress with fear, take an active approach 32 Chances are that you' ll keep your stress under control. After all, nobody ever feels stressedout by thoughts that they might do well on a test

  Ask for help.

  Although a little test anxiety can be a good thing, too much of it is another story. Ifsitting for a test gets you so stressed out that your mind goes blank and causes you to missanswers that you know, then your level of test anxiety probably needs some attention. 33 Never let test anxiety get to be too much to handle

  Be prepared.

  Many students find that their test anxiety eases when they start to study better or more regularly. It makes sense-the more you know the material, the more confident you'll feel 34 When you expect to do well, you' ll be able to relax into a test after the normalfirst-moment nervousness passes.

  Watch what you're thinking

  If expecting to do well on a test can help you relax, what about if you expectyou won’t do well? Watch out for any negative messages you might be sending yourself aboutthe test. 35

  If you find yourself thinking negative thoughts( I’m never any good at taking tests" orIt's going to be terrible if I do badly on this test "), replace them with positive messages. Notunrealistic positive messages, of course, but ones that are practical and true, such as"I’vestudied hard and I know the material, so I'm ready to do the best I can.”

  A. They can contribute to your anxiety.

  B. Let stress remind you to study well in advance of a test.

  C. Having confidence going into a test means you expect to do well.

  D. A little nervous expectation can actually help you do better on a test.

  E. However, feeling ready to meet the challenges can help manage test anxiety.

  F. Your teacher, a school guidance counselor, or a tutor can be good people to talk to.

  G. They can help to learn ways to calm yourself down and relax when you're anxious.

  第三部分语言运用(共两节,满分45分)

  第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  My life is changing again. My brother Oscar and I have just 36 life as evacuees (疏散人员) to the countryside and now we’ re going to our 37 ,a place I can hardlyremember. I have heard about the 38 on the radio. I know that many of the houses havebeen 39 and some whole streets have been destroyed.Will I even 40 my home?

  Thoughts are _41 _ round in my mind and I can hardly hear the train whistling. Oscarsnuggles (依偎)up to me and I know he is 41 too, but probably in a different way. 43 ,he is only four. "Don’t worry, "I whisper, 44 him in close."Everything’s going tobe all right. "I don't know this for sure but it makes Oscar feel 45 .

  My thoughts tum to my Mummy back at home. I try to 46 my Mummy in mymind, but my memories have 47 . What if my Mummy has forgotten my 48 ?

  As the train gets closer to the war-worn London, the view outside the window becomesdull, almost like a 49 world. It looks dirty and poisonous, compared to the fresh 50 we have been used to.

  My heart is beating 51 , as Oscar and I step off the train. I search from one end ofthe platform to the other. When I 52 my Mummy's face in the crowd, I seize Oscar’sland and 53 faster than I have ever done in mylife. When I 54 my Mummy, I fallinto her arms, and I feel like I could 55 there for ever and ever.

  36. A. adapted to B. stuck to C. slid into D. stepped into

  37. A. hospital B. school C. home D. nursery

  38.A.fire B. hurricane C. earthquake D. war

  39. A. rebuilt B. bombed C. blocked D. removed

  40. A recognize B. discover C.accept D. mistake

  41. A. travelling B. hanging C. spinning D.wandering

  42. A amazed B. scared C. disappointed D. delighted

  43.A. In fact B. In addition C. Above all D. After all

  44. A. pulling B. inviting C. pushing D. dragging

  45. A. happier B. warmer C. better D. sweeter

  46. A. comfort B. call C. honor D. picture

  47. A. decreased B. disappeared C. faded D.frozen

  48. A name B. looks C. address D. voice

  49. A. lost B. drowned C.fancy D.dreamy

  50. A. station B. countryside C. city D. playground

  51. A. slowly B. lightly C wildly D. heavily

  52. A. observe B. check C. seek D. spot

  53. A. march B. walk C. pace D. run

  54.A. hug B. reach C. welcome D. greet

  55. A. stay B. wait C. hide D. sleep

  第II卷

  第三部分语言运用(共两节,满分45分)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  In a recent survey, 19 percent of teenagers said they had posted a comment online thatthey later regretted. The problem is that once something 56 (put) on the Internet, it canbe difficult to remove. Even if you're able to do so, someone else 57 (probable)hasalready taken a picture

  your post. In addition, the content 58 (delete)from a Webpage can often be recovered.

  Posting negative comments or images online is certainly best avoided, 59 that’snot the only thing you should consider when it comes to your online behavior. Experts say it'salso important for young people 60 (earn)a positive Internet reputation. You can dothis by sharing positive content about the things you're most interested 61 . This way, ifsomeone 62 (run)a search on you, the results will show them the content you mostwant them to see.

  Managing an online reputation can be 63 (challenge). Remember that privacysettings can be very helpful for this, so use 64 (they)if they're available. But mostimportantly, be careful about 65 you share-your future may depend on it.

  第四部分写作(共两节,满分40分)

  第一节应用文写作(满分15分)

  假设你是李华,某国际学校英语戏剧社社长。社团计划招募新成员,请你根据以下

  要点写一则招募启事。

  1.招募条件; 2.应尽义务;3.注意事项。

  注意:

  1.词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。

  参考词汇:戏剧 drama

  第二节概要写作(满分25分)

  阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

  In the popular imagination, the rise of self-driving cars will mean greener cities, saferroads, and happier workers. With technology, speeding, braking, and reaccelerating -whichare responsible for much of the gas burned on roads, today and the resulting air pollution-would be a memory. But despite these opportunities, there are certain reasons why driverlessvehicles may fail to live up to some of these expectations, or at least take a little while longerto achieve them.

  First, truly automated technology - at least the kind that requires no humaninvolvement -is rare in every sector of the economy, and there’s little reason to thinkdriving will be any different. There is a permanent need for a human backup incaseiving, that means human drivers will still bear the finalresponsibility for the cars they're riding in.

  A related challenge-particularly for driverless cars-is the complexity of the systemsinvolved. For example, some cars today require over 100 million lines of software code (代码) to keep them running More code means more functions, which, to some degree, alsomeans more opportunities for software errors. Driverless cars raise a challenge in this regard and possibly cause more opportunities for errors- errors that can lead to accidents.

  Yet the greatest challenge facing driverless cars isn't technological, but psychological. Surveys consistently reveal global skepticism about the technology. Americans, for example,remain more worried than excited by driverless cars. Over half of the American public says itwould not ride one given the opportunity. This shows a deep-seated lack of trust in thetechnology. Similar ideas have been expressed worldwide.

  What's more likely is that human drivers will continue applying some control over theircars, regardless of how automated those cars are. Some may quarrel with this idea. Butautomakers have long been preparing for it. Just ask Nissan, Waymo, and Zoo, all of whichare exploring ways for human drivers to retake control of a car should automation fail. Inother words, driverless does not-and will not-mean humanless.

  英语答案

  第一部分听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  1-5 BCBBC6-10 AACAA 11-15 BCBAC16-20 AABCC

  第二部分阅读理解(共两节,满分35分)

  第一节(共10小题:每小题2.5分,满分25分)

  21-23ADC24-26BDA27-30 CDBA

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  31-35 EBFCA

  第三部分语言运用(共两节,满分45分)

  第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  36-40 ACDBA41-45 CBDAC46-50 DCBAB51-55 CDDBA

  第二节(共10小题;每小题1,5分,满分15分)

  56 is put/has been put 57. probably 58. deleted 59. but/yet 60. to earn 61.in

  62. runs63. challenging 64 them65. what

  第一节应用文写作(满分15分

  Drama Lovers Wanted

  Club of our school is looking for some new members this term. The mainresponsibilities of the members involve managingdaily affairs, writing English drama scriptsand preparing for the upcoming English drama contest. The applicants should have a strongsense of responsibility, good communication ability and enthusiasm for drama performance. Those with fluency in English and excellence in acting are preferred.

  If you are interested, please send your applicationform to the Drama Club beforeDecember 25th.

  第二节概要写作(满分25分)

  Contrary to people's vision of a better city life, self-driving cars are on the road tonowhere. First, like auto-machines in other fields, driverless cars are literally not completelyindependent of humans. Besides, demanding complicated technology, such cars can be athreat if a possible error occurs. Trust issues for humanless cars, however, remains a majorconcern. That's why automakers are seeking waysto allow drivers more control on theirvehicles. (71 words)

  高三英语上学期期末试题阅读

  I. Listening Comprehension

  Section A

  Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.

  1. A. At a kindergarten. B. In a hospital.

  C. At a police station. D. In a library.

  2. A. A journalist. B. A tailor. C. An electrician. D. An operator.

  3. A. Her glasses are broken. B. She can’t see the time on the sign.

  C. She loses her glasses. D. The museum is out of sight.

  4. A. The kids will enjoy the movie.

  B. The movie will be quite boring.

  C. The kids will be surprised at the movie.

  D. The movie will not be suitable for kids to see.

  5. A. Positive. B. Negative. C. Neutral. D. Unclear.

  6. A. He isn’t an experienced skier.

  B. He has never been to Central Mountains.

  C. He doesn’t plan to go skiing during spring break.

  D. He doesn’t recommend going to Central Mountains.

  7. A. The bad weather stopped him. B. His shoes were worn out.

  C. He didn’t like hiking trip. D. He was too exhausted to continue.

  8. A. The woman is afraid of the potential noise.

  B. The woman doesn’t like living in the suburbs.

  C. The woman has sleeping problems.

  D. The woman will sign the rental contract.

  9. A. Make up for the inconvenience. B. Arrange accommodation for him.

  C. Explain the cause of the cancellation. D. Allow him to take another flight that night.

  10. A. All work requires high speed.

  B. Working too fast may lead to undesirable outcomes.

  C. The result may not be as bad as the man has expected.

  D. You can never lay too much emphasis on the fast speed.

  Section B

  Directions: In Section B, you will hear two short passages and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of the passages and the conversation. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.

  Questions 11 through 13 are based on the following passage.

  11. A. It can work automatically.

  B. Its battery can run all night.

  C. It can clean the office windows.

  D. It cleans as fast as human cleaners.

  12. A. To start a robot cleaning company.

  B. To develop a better model for the market.

  C. To increase the profit of the robotic business.

  D. To develop a long-lasting battery for the current model.

  13. A. Its work efficiency. B. Its appearance. C. Its sense of direction. D. Its robotic arm.

  Questions 14 through 16 are based on the following passage.

  14. A. Encouraging physical activity. B. Ensuring a healthy lifestyle.

  C. Reducing the risk of bone weakening. D. Protecting them from fatal diseases.

  15. A. Women’s change in a day. B. The damage of depression.

  C. The proper use of certain chemicals. D. The healthiest place in the office.

  16. A. Whether it is a useful item. B. Whether it is to receivers’ taste.

  C. Whether it is a general gift. D. Whether it is at a reasonable price.

  Questions 17 through 20 are based on the following conversation.

  17. A. Fill in an application form.

  B. Send in an application letter.

  C. Make an appointment for an interview.

  D. Make a brief self-introduction on the phone.

  18. A. Someone having a college degree in advertising.

  B. Someone experienced in business management.

  C. Someone ready to take on more responsibilities.

  D. Someone willing to work beyond regular hours.

  19. A. Travel opportunities. B. Decent pay.

  C. Prospects for promotion. D. Flexible working hours.

  20. A. It is to be negotiated.

  B. It is about 500 pounds a week.

  C. It depends on the working hours.

  D. It will be set by the Human Resources.

  II. Grammar and Vocabulary

  Section A

  Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.

  Dear headmaster,

  On hearing the news that a Reading Festival is to be held on campus on the World Book and Copyright Day and the possible project is open to be recommended, I (21) ______ hardly wait to write to you, sharing my humble opinions.

  As far as I’m concerned, the theme of the festival can be “sharing”, primarily (22) ______ (consist) of three parts. Firstly, the festival can start with a 30-minute discussion where groups of students can exchange and share what they (23) ______ (expose) to recently, expressing themselves freely. Following this section is the speech. Teacher and student representatives previously selected by us are to share and recommend the book they think really deserving to be read. It’s needless to say that the last sharing section which is the most meaningful is donation, during (24) ______ time everyone present, teachers or students, is expected to donate one or more books to the library. As for when (25) ______ (hold) the activity, the afternoon may be an ideal choice so that it won’t interrupt our classes.

  My advice is justified by the following reasons. First and foremost, it is in the group discussion and exchange that we students can have a thorough idea (26) ______ our peers are reading for the moment, serving as a driving force for our own reading journey. So it is (27) ______ the books recommended. Named by those “idols” in our mind, they will definitely win our heart. As for the donation, the benefits are exactly self-evident. (28) ______ ______ can we share beyond our class or even beyond our school, developing a good campus tradition, but (29) ______ (importantly), these books which are sure to be dusted on our shelves can now be of more value.

  I’m looking forward to your favorable reply. And (30) ______ is my sincere hope that the festival can be a great success and we can gain a lot from it.

  Yours,

  Amy Young

  Section B

  Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.

  A. deliberate B. distinction C. polish D. credit E. dependent

  F. occasionally G. feasibility H. shift I. fulfilling J. signals

  K. continuously

  Overcoming Obstacles: How Your Biggest Failure Can Lead to Your Success

  There’s been a lot written on the theme of failure and how essential it is to success. In a world where __31__ is given for people’s accomplishments, failing feels dangerous. The fear of failure can stop people taking risks that might lead to success.

  Heidi Grant Halvorson, a psychologist, points out much of success is __32__ not on talent but on learning from your mistakes.

  About half of the people in the world hold that ability in an area --- be it creative or social skill --- is natural. The other half believes, instead, that someone might have a preference or something --- say painting or speaking foreign languages --- but this ability can be improved through __33__ practice or training.

  It’s almost impossible to think rationally (理性地) while shouting at yourself, “I’m a failure”. But when you __34__ your thinking, you will probably see what you can control --- your behavior, your planning, your reactions --- and change them.

  The primary __35__ between successful people and unsuccessful people is that the successful people fail more. If you see failure as a monster approaching you, take another look.

  Success is as scary as failure. Researchers report that satisfaction grows on challenges. Think about it --- a computer game you can always win is boring; one you can win __36__, and with considerable effort, is fun. In pursuit of success, failure exposes areas that you need to __37__. So the failure serves as a brick wall to test how you apply yourself to __38__ your objectives and how much you want them.

  There is a way to distinguish whether a failure __39__ you to double down or walk away, says Halvorson. If, when things get rough, you remain fascinated by your goal, you should keep going. If what you’re doing is costing you too much time and energy or it’s not bringing you joy, you should give a second thought to the __40__ of your goal and even set a new one.

  III. Reading Comprehension

  Section A

  Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.

  This article is for all of the teenagers out there. Even though __41__ you are years from being fully grown, society regularly expects you to adult. Yes, you are __42__ in many ways: many of you drive and do so quite safely, and you handle schedules that would __43__ many adults. But you probably cannot process caffeine (咖啡因) as constantly as your parents can because of your still-growing bodies and brains.

  I understand it feels grown-up to be drinking a cup of Starbucks. But all of this caffeine may worsen your anxiety, affect tonight’s sleep and tomorrow’s school performance, __44__ nutrient absorption and even cause real trouble when mixed with alcohol. The following four aspects may well __45__ the theme of this article.

  The power of caffeine

  Caffeine is widely considered a drug that is socially acceptable, universally used, even cool, but it still causes __46__ symptoms such as headaches, fatigue and a lack of attention when removed from coffee-addicts’ diets.

  How much is healthy?

  Caffeine is by no means a nutrient; you do not need it to be healthy. __47__, it is a substance that can leave you lacking nutrients because it has been shown to reduce calcium (钙). Caffeine probably causes the body to release water. And the more caffeinated drinks you consume, the less likely you are to drink water. So experts say that adolescents should consume __48__ amounts of caffeine a day (≤100 mg).

  Caffeine’s __49__

  According to the Centers for Disease Control and Prevention, about 65 percent of middle and higher schoolers are __50__ to insufficient sleep on school nights. Some of their sleep problems can be mainly attributed to (归因于) caffeine, which can remain in the body for seven hours after __51__, thus causing teens’ worse performance the next day. It is widely assumed that adequate sleep __52__ proper growth and brain development. During childhood and adolescence, the brain goes through a period called synaptic pruning (突触修剪) when unnecessary connections are promoted.

  Caffeine labelling

  Caffeine is not listed on the Nutrition Facts column on food labels because it is not a __53__. It may be listed as an ingredient, but the amount is not required. Caffeine is now added to foods such as gum, candy and water, along with makeup and beauty products that __54__ to reduce swelling (肿块).

  Taste preferences and eating habits are often cultivated in childhood and adolescence, so teens, when you consume sweet, caffeinated drinks every time you feel sluggish (无精打采的), you are creating a pattern that may be hard to break as an adult. It is advisable to come up with other __55__ ways to boost energy so that you can master adulting better than many adults.

  41. A. potentially B. necessarily C. developmentally D. materially

  42. A. mature B. experienced C. productive D. disciplined

  43. A. delight B. frustrate C. liberate D. exclude

  44. A. promote B. assist C. intensify D. discourage

  45. A. call for B. account for C. turn to D. appeal to

  46. A. withdrawal B. addiction C. nutrition D. infection

  47. A. Therefore B. Instead C. Moreover D. Otherwise

  48. A. initial B. sufficient C. moderate D. stable

  49. A. reputations B. confirmations C. implications D. disadvantages

  50. A. subjected B. alerted C. reduced D. opposed

  51. A. stimulation B. concentration C. excitement D. consumption

  52. A. results from B. contributes to C. benefits from D. attends to

  53. A. therapy B. material C. nutrient D. substitute

  54. A. fail B. appear C. promise D. happen

  55. A. instructive B. comprehensive C. extensive D. alternative

  Section B

  Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.

  (A)

  There aren’t many actors around the world who have enough self confidence to turn down an offer from Steven Spielberg. Maybe that was why Juliette Binoche gave him a choice. She said she’d be happy to be in Jurassic Park as long as she could play a dinosaur. Of course he turned her down and it was probably a good thing. It’s difficult to imagine Juliette ripping people apart with her teeth. However, her decision doesn’t seem to have done her career any harm. She has gone on to make a string of hits, including The Unbearable Lightness of Being, The English Patient (for which she won an Oscar) and Chocolat.

  Success in the United States has not been so easy for other foreign stars. Gerald Depardieu is a good example. Since his first film in 1967, his filmography (影片集锦) lists 172 acting credits. But he has struggled on the other side of the pond. While some of his films have been popular in the US, they have usually been French films that travelled. One possible exception was Green Card, directed by Peter Weir, where he plays a French immigrant who goes through a fake wedding in order to stay and work in the United States. This is a predictable but sweet romantic comedy which typecasts (分配同一类型角色) its lead actors in terms of national stereotypes. While some reviewers were kind, others shredded both the film and Depardieu’s performance.

  While Monsieur Depardieu hasn’t received the recognition he would have liked in the United States, one Mexican actor has achieved almost instant success. Gael Garcia Bernal first gained recognition in Amores Perros in 2000 and a year later in Y tu mama tambien. Since then he has appeared with hometown hero, Brad Pitt in Babel and, under the direction of top producer and director, Jim Jarmusch, he starred in Limits of Control. He hasn’t picked up an Oscar yet, but he was nominated for a BAFTA (英国电影电视艺术学院奖) in 2005 for his performance as the South American hero revolutionary Che Guevara, in Motorcycle Diaries. In the same year he played American music icon Elvis Presley in The King.

  56. It can be inferred from the passage that Juliette Binoche ______.

  A. very much wanted to be in Jurassic Park

  B. didn’t want to be in Jurassic Park

  C. really wanted to play a dinosaur in Jurassic Park

  D. was hesitant whether she could play a dinosaur well

  57. According to the writer, Gerald Depardieu’s most popular films ______.

  A. have been made in Hollywood

  B. have only been seen in Europe

  C. have been made in France, but seen in other countries, too

  D. have been made in Hollywood, but well received in France

  58. The last sentence in Para 2 “others shredded both the film and Depardieu’s performance” means others thought Depardieu’s performance and the film were ______.

  A. complex B. interesting C. terrible D. impressive

  59. The writer’s purpose in writing this article is to suggest that ______.

  A. Foreign actors generally do well in the United States

  B. American actors are able to earn more money than foreign actors

  C. Foreign actors are playing an irreplaceable role in the United States

  D. a successful career in Europe or Latin America doesn’t guarantee success in the USA

  (B)

  You are going to read three competitions which offer holidays as prizes.

  Competition One

  Competition Two

  Competition Three

  60. Which competition extract(s) describe(s) what will happen on the flight?

  A. Competition One. B. Competition Two.

  C. Competition Three. D. Competition One and Two.

  61. Which holiday prize(s) will offer you the chance to stay longer than a week?

  A. Competition One. B. Competition Two.

  C. Competition One and Three. D. Competition One and Two.

  62. If you want to exercise during the holiday, which competition(s) will you take part in?

  A. Competition One. B. Competition Two.

  C. Competition One and Three. D. Competition One and Two.

  (C)

  The purpose of a map is to express graphically the relations of points and features on the earth’s surface to each other. These are determined by distance and direction. In early times distance was often expressed in units of time, for example “so many hours’ march” or “a day’s journey by river”, but such measurements gave more information about the relative ease of crossing the local terrain than they did about actual distance. The other element is direction, but for the ordinary traveller, whose main concern was “Where do I go from here?” and “How far away is it?”, the accurate representation of direction was not of primary importance. Partly for this reason, written itineraries (行程) for a long time rivaled maps. Even today, certain types of maps, for example, those showing railway systems, may make little attempt to show true directions. Similarly, obvious landmarks along a route were at first indicated by signs, realistic or conventional (惯常的), and varied in size to indicate their importance. Clearly the conventions employed varied with the purpose of the map, and also from place to place, so that in studying early maps the first essential is to understand the particular convention employed.

  The history of cartography (制图) is largely that of the increase in the accuracy with which these elements of distance and direction are determined and in the comprehensiveness of the map content. In this development, cartography has called in other sciences to its aid. For example, instead of determining direction by observing the position of a shadow at midday, or of a constellation (星座) in the night sky, or even of a steady wind, use was made of terrestrial magnetism (地磁学) through the magnetic compass, and instruments were evolved which enabled horizontal angles to be calculated with great accuracy.

  The application of astronomical concepts, and the extension of the knowledge of the world through exploration, encouraged attempts to map the known world. Then astronomers discovered that the earth is not a perfect sphere, but is flattened slightly at the poles, which introduced further refinements into the mapping of large areas. Meanwhile, the demands being made of the map maker were shifting significantly. The traveller or the merchant ceased to be the sole user of maps. The soldier, especially after the introduction of artillery, and the problems of range, field of fire, and dead ground which it raised, demanded an accurate representation of the surface features, in place of the earlier conventional or pictorial delineation (描绘), and a solution in any degree satisfactory was not reached until the contour (等高线) was invented.

  63. Why might early maps have been misleading?

  A. Distances could not be calculated reliably.

  B. They were based on written itineraries.

  C. They were drawn by ordinary travelers.

  D. Distances tended to be overestimated.

  64. What problem did early maps exhibit when showing landmarks?

  A. The signs used bore little relation to the landmarks.

  B. The selection of landmarks was faulty.

  C. They used symbols that were not standardized.

  D. They sometimes included unimportant features.

  65. In the second paragraph, the writer says that ______ made better quality map-making easier.

  A. a greater understanding of climatic factor

  B. greater accuracy in draughtsmanship (绘图术)

  C. more accuracy in measurement

  D. more intensive map production

  66. What encouraged the search for a more precise means of mapping the physical geography of the landscape?

  A. Discovery in astronomy. B. The growth of mathematical science.

  C. The activities of the great explorers. D. Military considerations.

  Section C

  Directions: Read the passage carefully. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.

  A. As you walk, pay close attention to your surroundings.

  B. Make a plan to get off campus and explore your surroundings.

  C. If you’re averaging seven hours or less, commit to sleeping at least eight hours tonight.

  D. If you’re feeling stressed or overwhelmed, don’t punish yourself by pushing your mind and body to their limits.

  E. A comfortable corner in the library and even an empty classroom are perfect places to relax and recharge.

  F. Actually, it is possible to shorten sleep time by up to 1 hour without the risk of sleep deprivation (剥夺) if you know how to have high quality sleep.

  Self-Care Strategies for College Students

  Most college students don’t put self-care at the top of their to do lists. When you’re caught up in the whirlwind (旋风) of classes, extra-curricular, work, friendship, and final exams, it’s easy to ignore a task that doesn’t come with a deadline (even if that task is simply “taking care of yourself”). Embrace the excitement and intensity of college life, but remember that maintaining your physical, mental, and emotional health is essential to your success and well-being. (67) ______ Instead, take time out to take care of yourself with some of these self-care strategies.

  Get Away for Some Alone Time. If you live with roommates, privacy can be hard to come by, so make it your mission to find a peaceful place on campus to call your own. (68) ______

  Take a Mindful Walk Around Campus. When you’re strolling to class, try this mindfulness exercise to center yourself and destress. (69) ______ Feel free to people-watch, but pay attention to sensory details too, like the smell of a nearby barbecue or the sensation of pavement under your shoes. Take note of at least five beautiful or intriguing things you notice along your route. You might find yourself feeling a little calmer by the time you reach your destination.

  Stage a Sleep Intervention. How much sleep do you really get each night? (70) ______ By doing that, you’ll begin the process of repaying your sleep debt and establishing healthy new sleep habits. Don’t buy into the myth that the less you’re sleeping, the harder you’re working. Your mind and body need consistent sleep to operate at optimum levels – you simply can’t do your best work without it.

  Download a New Podcast. Take a break from the books, grab your headphones, and listen to some immersive mysteries, compelling interviews, or laugh-out-loud comedy. There are thousands of podcasts covering almost every subject imaginable, so you’re sure to find something that interests you.

  IV. Summary Writing

  Directions: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.

  Curiosity Is an Increasingly Rare Virtue

  Most of the breakthrough discoveries and remarkable inventions throughout history, from flints (打火石) for starting a fire to self-driving cars, have something in common: They are the result of curiosity. But the journalist Ian Leslie, in his newly-published book Curious: The Desire to Know and Why Your Future Depends on It, insists that curiosity is a much overlooked human virtue, crucial to our success, and we are losing it.

  Leslie presents considerable evidence for the claim that the society as a whole is growing less curious. In the U.S. and Europe, for example, the rise of the Internet, among other social and technological changes, has led to a declining consumption of news from outside the reader’s borders. Indeed, Google, for which Leslie expresses admiration, is also his frequent whipping boy (替罪羊): we seek only the information we want. But not everything is to be blamed on technology. The decline in interest in literary fiction is also one of the causes identified by Leslie.

  Why is this a problem? Because without curiosity we will lose the spirit of innovation and entrepreneurship (企业家精神). Worse still, that lack of curiosity produces a relative lack of knowledge, and the lack of knowledge is difficult if not impossible to compensate for later on.

  Fortunately, some strategies can be employed to develop curiosity: If you just accept the world as it is without trying to dig deeper, you will certainly lose the ‘holy curiosity’. Of course, one effective way to dig deeper beneath the surface is asking questions: What is that? Why is it made that way? Who invented it? How does it work? ...And if you see learning as a burden, there’s no way you will want to dig deeper into anything. That will just make the burden heavier. But if you think of learning as something fun, you will naturally want to dig deeper.

  V. Translation

  Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.

  72、他刚要关闭电脑,就在这时手机响了。(when)

  73、他将代表全班同学在新年晚会上向老师们表示真诚的感谢。(on behalf of)

  74、我们付出的每一次努力未必都能成功,但是但凡值得我们做的事情都值得做好。(worth)

  75、不只是一个人的日常言谈举止,就连他目前正在读的那本书都清楚地向我们表明了他是一个怎样的人。(as well as)

  VI. Guided Writing

  Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese.

  假设你是启光中学的学生李跃华,你在学校公众号 (public platform)上看到一张志愿者招募启事。请根据该启事的要求,写一封邮件(邮件中不得提到自己的真实姓名和学校),就启事中的三个活动任选其一,申请一份志愿者工作。

  高三英语试卷

  参考答案

  听力部分:1-10 ACBDC DDABB 11-20 ABA CDB BDAA

  语法部分:21. can 22. consisting 23. have been exposed 24. which 25. to hold 26. what 27. with 28. Not only 29. more importantly 30. it

  词汇部分:31-40 DEAHB FCIJG

  完型填空:41-55 CABDB ABCDA DBCCD

  阅读理解:56-59: BCCD 60-62: ADC 63-66: ACCD

  选句填空:67-70: DEAC

  翻译部分:

  1. He was about to turn off / shut down the computer when the / his cell / mobile phone rang.

  2. On behalf of the whole class / all his classmates, he will express / show / extend sincere gratitude / thanks to the teachers at the New Year / Year’s Party.

  3. Every effort that we make can / may not be successful, but whatever is worth our / us doing is worth our / us doing well. / Every effort that we make is not necessarily successful. … / Every effort that we put in is not always going to / does not always work, …

  4. The book (that / which) a person is reading at present as well as his daily words and deeds / actions clearly indicates / shows / suggests what kind of person he is.

  概要写作:

  Although curiosity is essential to human’s success, it’s gradually neglected / increasingly rare now. Both the rise of the Internet and reduced appetite for literary fiction contribute to people’s declining curiosity. What’s worse, lacking curiosity costs people innovation, entrepreneurship and even knowledge. Therefore, we should keep asking questions to dig deeper and not see it as a burden. (55 words)

  作文:

  (略)

  高三英语 试卷

  听力材料

  I. Listening Comprehension

  Section A

  Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.

  1. M: Miss Jessica, my daughter didn’t sleep well last night. Will you please give her some extra attention today?

  W: Just relax yourself, Mr. Simon. All the kids will be taken good care of here.

  Q: Where does this conversation most probably take place?

  2. W: Hello, this is Mrs. Anderson. There is a power cut in my house. Could you please come over and fix it?

  M: Don’t worry, madam. I’ll be there in a minute.

  Q: What’s the probable occupation of the man?

  3. M: Does the sign say the museum is open every day from 10 to 8?

  W: Sorry, I haven’t got my glasses.

  Q: What does the woman mean?

  4. M: Caroline, could you take the kids to the movie The Predator?

  W: Yeah…but don’t you think the movie is too violent for them?

  Q: What does the woman mean?

  5. M: What do you think of the study tours? They are so popular these days.

  W: On the one hand, they do broaden students’ horizons. On the other hand, they always overcharge students.

  Q: What is the woman’s attitude towards study tours?

  6. W: I’m thinking about spending my spring break skiing at Central Mountains. You were there last year, how was it?

  M: To be completely honest, it left a lot to be desired.

  Q: What does the man imply?

  7. W: I heard you took part in a marathon last weekend.

  M: Yes, I really wore myself out, so I stopped halfway.

  Q: Why did the man give up the marathon halfway?

  8. M: Mrs. Williams, are you satisfied with this apartment? We can sign the apartment rental contract at your earliest convenience.

  W: I’m sorry, but I’m afraid you have to look for another one. This one is too near the airport and I am worried about my sleep quality.

  Q: What does the woman mean?

  9. W: I am terribly sorry, but your flight has been cancelled.

  M: What! In that case I hope you will put me up somewhere tonight.

  Q: What does the man expect the woman to do for him?

  10. M: It took me only half an hour to finish the exam. But the result was terrible.

  W: You should know that “More haste, less speed.”

  Q: What does the woman mean?

  Section B

  Directions: In Section B, you will hear two short passages and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of the passages and the conversation. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.

  Questions 11 through 13 are based on the following passage.

  An office cleaning robot is being put through its paces by Dussmann, one of German’s largest cleaning companies. Their goal is to get it to work alongside human cleaners in large offices, emptying bins and sweeping floors.

  The robot was developed by roboticist Richard Borman and his colleagues. It is designed to do two tasks -- clean the floors and empty wastepaper baskets automatically. It can recognize dirt on the floor and identify wastepaper baskets before its robotic arm grabs and then empties each dustbin.

  However, it cleans too slowly. “Humans can do about 450 to 500 square meters an hour,” said Borman. “The robot can only do 100 to 120 square meters an hour.”

  Borman is applying for a fund to work with Dussmann and develop a commercial model that should be much quicker. It also needs a longer-lasting battery: the current model has only four hours of power, but a commercial one would need to run all night.

  Only big offices are suitable for this kind of robot. Humans would have to move it between small offices, which affects the profits. Other cleaning robots do exist, but they have only one function and can’t navigate a building automatically.

  (Now listen again, please.)

  Questions:

  11. Which of the following best describes the new office cleaning robot?

  12. What is Borman and Dussmann’s long term plan?

  13. Which aspect of the cleaning robot needs to be further improved?

  Questions 14 through 16 are based on the following news.

  Good evening. I’m Mary Smith with the news from medical science.

  Enjoying life may pay off in an unexpected way. European researchers collected data from more than 2,000 women and followed up after ten years. Women who found life less satisfying experienced 52 percent more bone weakening in their later years than those who found life more satisfying; the results were independent of lifestyle, diseases, physical activities, and other health factors. Though the exact relationship is still unclear, experts say promoting good spirits in the elderly people is just as important as promoting a healthy lifestyle.

  The healthiest place to sit in the office is near a window. Brazilian researchers assessed 20 women in a workspace for a week. Half worked by a window, while the other half did not. By 10 p.m., the women sitting far away from a window had higher levels of the chemical linked with depression symptoms.

  Consider a gift card for your friend’s birthday this year? New research presented at a Society for Personality and Social Psychology conference shows that when individuals are given a choice between giving and receiving a general or specific gift, givers pride themselves on tailoring gifts to their loved ones. However, receivers prefer more general gifts, like gift cards. But don’t necessarily choose cash as gifts: related research has found that when people get cash, they feel obliged to spend it on “useful” items rather than treating themselves.

  (Now listen again, please.)

  Questions:

  14. What good does enjoying life do to elderly people according to European researchers?

  15. What does the second piece of news mainly talk about?

  16. What do givers think more important while choosing a gift?

  Questions 17 through 20 are based on the following conversation.

  M: I’m phoning up about this job you’ve advertised in this paper, this uh, young sales manager.

  W: Oh, yes.

  M: I’d like to apply for it. Would you send me an application form?

  W: No, you simply send in a written application, a letter.

  M: Can you tell me a bit more about the job?

  W: Well, we are really looking for someone who isn’t too concerned about working fairly long hours.

  M: What do you mean by long hours?

  W: This is a job which does as the advertisement says have travel possibilities and very often one would be away at weekends, for instance.

  M: Oh, I thought you meant working in evenings and working overtime.

  W: Well, it could also mean working in the evenings, but for a managerial post we don’t pay for overtime. That’s for other grades.

  M: Oh, what kind of money are you paying then?

  W: Well, this is to be negotiated. Oh. It depends partly on your experience and education. Perhaps you can tell me briefly what that is.

  M: I’ve just left school and got A-level in geography.

  W: Oh, I see.

  M: And it’s the travel that appeals to me. That’s why I’m inquiring about the job.

  W: Yes, I see. What sort of salary were you thinking in terms of?

  M: Starting off, I thought it would be something of 500 pounds a week.

  W: Well, send in your application letter, and then we’ll consider your case along with all the other applicants.

  M: All right, many thanks. Good bye.

  W: Bye.

  (Now listen again, please.)

  Questions:

  17. What does the woman say the applicant should do first to apply for the job?

  18. What kind of person is the company looking for?

  19. What does the man like most about the job?

  20. What does the woman say about the salary if the man is accepted by the company?

  (听力部分到此结束,请同学们继续答题。)

  高三英语上学期期末试卷带答案

  I. Listening Comprehension(略)

  II. Grammar and Vocabulary

  Section A

  Electric Bike Ban in New York Hurts Food Delivery Workers

  A ban on electric bicycles in New York City is hurting delivery workers who depend on them to earn

  a living. Many of the workers are immigrants.

  Electric bicycles, or “e-bikes,” look like regular bicycles, but they have electric-powered motors to

  assist riders in moving the bike forward. Most e-bikes reach speeds of about 32 kilometers an hour, but

  some can go much (21)________ (fast).

  (22)________ it is legal to own e-bikes in New York City, it is not legal to operate them. Officials there

  consider the dangerous use of e-bikes on streets and sidewalks as reason (23)________ the ban. Last year,

  the city announced severe measures (24)________ (mean) to hold e-bike riders and restaurants that employ

  the riders responsible.

  E-bike operators can now be fined $500 for breaking the ban. The police (25)________ also seize the

  bikes.

  Many of New York’s delivery workers are Chinese immigrants in their 50s and 60s. Their job requires

  them to work quickly and for long hours (26)________ (earn) enough money to live on.

  Delivery worker Deqing Lian said it is important to perform quality work (27)________ their job also

  depends on tips. He added that when delivery workers are too slow, some people refuse to pay for the food.

  This makes the workers’ supervisors angry.

  Liqiang Liu is an e-bike delivery worker and spokesperson for the New York Delivery Workers Union.

  He says (28)________ (catch) breaking the ban and having the bike seized would cause costly delays for

  workers.

  Do Lee is with the Biking Public Project, (29)________ provides assistance to bicycle-related workers

  in New York City. He says the city’s ban on e-bikes is unfairly targeting low-paid workers who largely come

  from the city’s Latino and Asian communities. He does not accept the argument (30)________ e-bikes

  present a danger to citizens. However, many New Yorkers are quick to blame e-bike riders for not being

  safe.

  Section B

  A. overate

  G. presented

  B. precious

  H. interpret

  C. rate

  I. goers

  D. researchers

  J. revealed

  E. impression

  K. consumer

  F. previous

  People Think Meals Taste Better If They Are Expensive

  It is said that there’s no such thing as a free lunch, but even if you manage to bag a bargain meal, it will

  not taste as good as a more expensive meal, according to scientists.

  A new study has found that restaurant __31__ who pay more for their meals think the food is tastier

  than if it is offered for a smaller price. The experts think that people tend to associate cost with quality and

  this changes their __32__ of how food tastes.

  Scientists at Cornell University in New York studied the eating habits of 139 people enjoying an Italian

  buffet(自助餐) in a restaurant. The price of the food was set by the __33__ at either $4 or $8 for the all-you-

  can-eat meal. Customers were asked to __34__ how good the food tasted, the quality of the restaurant and

  to leave their names.

  The experiment __35__ that the people who paid $8 for the food enjoyed their meal 11 percent more

  than those who ate the “cheaper” buffet. Interestingly those that paid for the $4 buffet said they felt guiltier

  about loading up their plates and felt that they __36__. However, the scientists said that both groups ate

  around the same quantity of food in total, according to the study __37__ at the Experimental Biology

  meeting this week.

  Brian Wansink, a professor of __38__ behavior at the university, said: “We were fascinated to find that

  pricing has little impact on how much one eats, but a huge impact on how you __39__ the experience.” He

  thinks that people enjoyed their food more as they associated cost with quality and that small changes to a

  restaurant can change how tasty people find their meals.

  In a(n) __40__ study, scientists from the university showed that people who eat in dim lighting consume

  175 less calories(卡路里) than people who eat in brightly lit areas.

  III. Reading Comprehension

  Section A

  How Climate Change Affects Airline Flights

  Hot weather has forced dozens of commercial flights to be canceled at airports in the Southwest this

  summer. This flight-disturbing __41__ is a warning sign. Climate change is projected to have far-reaching

  __42__ --including sea level rise flooding cities and shifting weather patterns causing long-term declines in

  agricultural production. And there is evidence that it is beginning to affect the takeoff performance of

  commercial aircraft, with potential effects on airline __43__.

  National and global transportation systems and the economic activity they support have been designed

  for the climate in which it all developed. In the aviation(航空) industry, airports and aircraft are designed

  for the weather conditions experienced __44__. Because the climate is changing, even fundamental

  elements like airports and key economic parts like air transportation may need to be __45__.

  As scientists focused on the impacts of climate change and extreme weather on human society and

  natural ecosystems around the world, our research has quantified how extreme heat associated with our

  warming climate may affect __46__ around the world. We’ve found that major airports from New York to

  Dubai to Bangkok will see more frequent takeoff weight __47__ in the coming decades due to increasingly

  common hot temperatures, which can help reduce the aircraft’s weight so as to lower its required takeoff

  speed.

  There is obvious evidence that extreme events such as heat waves and coastal flooding are happening

  with greater frequency and intensity than just a few decades ago. And if we __48__ to reduce greenhouse

  gas emissions significantly in the next few decades, the frequency and intensity of these extremes is

  projected to increase dramatically.

  The __49__ on aviation may be widespread. Many airports are built near sea level, putting them at risk

  of more frequent __50__ as oceans rise. The frequency and intensity of violent air movement may increase

  in some regions due to strengthening high-altitude(高海拔的) wind. Stronger winds would force airlines

  and pilots to change flight lengths and routings, potentially increasing fuel __51__.

  Many departments of the economy, including the aviation industry, have yet to seriously __52__ the

  effects of climate change. The sooner, the better: Both airport construction and aircraft design take decades,

  and have __53__ effects. Today’s newest planes may well be flying in 40 or 50 years, and their __54__ are

  being designed now. The earlier climate impacts are understood and appreciated, the more effective and less

  costly adaptation can be. Those adaptations may even include innovative ways to dramatically reduce

  climate-altering emissions across the aviation industry, which would help reduce the problem while also

  __55__ it.

  41. A. scheme

  42. A. contributions

  43. A. pilots

  44. A. historically

  45. A. retested

  46. A. travels

  47. A. disorders

  48. A. happen

  49. A. taxes

  50. A. flooding

  51. A. standard

  52. A. consider

  53. A. greater

  54. A. airports

  55. A. sneezing at

  B. heat

  B. confusions

  B. reservations

  B. enormously

  B. implemented

  B. developments

  B. gains

  B. fail

  B. effects

  B. rotting

  B. efficiency

  B. avoid

  B. different

  B. products

  B. responding to

  C. shift

  C. feedbacks

  C. costs

  C. fundamentally

  C. prospected

  C. flights

  C. bans

  C. aim

  C. viewpoints

  C. repairing

  C. distribution

  C. maximize

  C. lasting

  C. contracts

  C. resulting in

  D. mess

  D. consequences

  D. accidents

  D. domestically

  D. reengineered

  D. communications

  D. restrictions

  D. promise

  D. comments

  D. transferring

  D. consumption

  D. demonstrate

  D. direct

  D. replacements

  D. recovering from

  Section B

  Directions : Read the following three passage . Each passage is followed by several questions or unfinished

  statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best

  according to the information given in the passage you have just read.

  (A)

  Flu is killing us. The usual response to the annual flu is not enough to fight against the risks we currently

  face, let alone prepare us for an even deadlier widespread flu that most experts agree will come in the future.

  Yes, we have an annual vaccine(疫苗), and everyone qualified should get it without question. The reality ,

  however, is that less than half Americans get the flu vaccines. And the flu vaccines we have are only 60%

  effective in the best years and 10% effective in the worst years. We urgently need a much more effective flu

  vaccine.

  In the U.S alone, seasonal flu can cause up to 36 million infections, three-quarters of a million

  hospitalizations and 56,000 deaths. We are not investing the resources needed to protect ourselves, our loved

  ones and our communities.

  Why not? We haven’t been hit by a truly destructive widespread disease in a long time. So as individuals,

  we let down our guard as our leaders quietly defund and distaff the services we need to protect us.

  The risk of continued foot dragging is huge. In a severe widespread disease, the U.S health care system

  could be defeated in just weeks. Millions of people would be infected by the virus, and would die in the

  weeks and months following the initial outbreak.

  The cost of preventing epidemics(流行病) is roughly a tenth of what it costs to cope with them when

  they hit. In 2012, a call was issued for an annual billion-dollar U.S. commitment to the development of a

  universal flu vaccine. Six years later, the search for a universal vaccine remained seriously underfunded.

  The simple reason lies in our collective satisfaction. As soon as headlines about the flu are going

  hospitals are emptied of flu patients, and school and workplace absence rates declines, we go back to

  business as usual.

  Leading scientists and public health officials have the capability to keep us much safer from flu. They

  need your quick and decisive support to succeed. Your action today may be a matter of life and death for

  you and your loved ones.

  56. The problem of the current flu vaccines is that __________.

  A. they are not available every year

  B. most Americans are not allowed to get them

  C. not everyone is qualified for them D. many people still catch flu after getting them

  57. What does the author mean by “continued foot dragging” in Paragraph 4?

  A. Hospitals cannot meet the needs of patients during flu outbreaks.

  B. The leaders continue to drag the feet of the patients infected with flu

  C. Individuals aren’t alert enough to the underinvestment in flu prevention.

  D. Flu will certainly become a severe widespread disease in near future.

  58. What can be inferred from the passage?

  A. Science is currently not so developed as to keep us safer from flu.

  B. The death from flu is much higher than that from other diseases.

  C. The general public is partially to blame for the neglect of flu prevention.

  D. Developing a universal flu vaccine will cost more than dealing with flu.

  59. The author wrote the passage mainly to _______-.

  A. teach people more effective ways to fight against flu

  B. call on people to take flu outbreaks far more seriously

  C. encourage medical scientists to develop more flu vaccines

  D. urge the government to publicize the risks of widespread flu.

  (B)

  How to get your tax refund

  At the store

  Get a Global Blue Tax Free Form. If you do not have a SHOP TAX FREE Card, see” How to fill

  in your Tax Free Forms.”

  Make sure your Tax Free Form is filled in before arriving at the point of departure.

  Remember no refund without:

  Completed

  Form

  Receipts

  attached

  Customs

  validation(验证)

  At the point of departure

  For non-EU residents only

  Goods carried in checked-in luggage.

  1. Check your luggage in at the check-in counter; tell the check-in clerk you need it back for Customs

  purposes.

  2. Take the labelled luggage to Customs, show the goods, and have your Tax Free Forms stamped.

  3. Cash in your stamped Form at the appropriate refund service provider.

  _____________________________________________________________________________

  Goods carried in hand luggage:

  1. Go to Customs after passport control, show the goods, and have your Tax Free Forms stamped. Please

  note: Customs clearance of goods in hand luggage can only take place at the last EU airport before you

  finally leave the EU.

  2. Cash in your stamped Form at the appropriate bank counter or post it to the appropriate refund service

  provider.

  ______________________________________________________________________________

  Allow time for the refund process. Go to Customs before or after check-in, see Refund Office

  list. Present your completed Tax Free Forms, receipts , passport , and purchased items to get

  a stamp.

  Go to a Refund Office displaying the Global Blue logo(标识). Receive your refund paid to

  your credit card within five days or in cash.

  In a rush? Mail your stamped and completed Tax Free Forms and receipts back to us in the

  envelope provided and get your refund paid to your credit card within three weeks.

  EU: European Union.

  60. Whom is the above information intended for?

  A. EU residents who want to get their tax refunded.

  B. Non-EU residents who are going to travel in EU.

  C. EU residents who have Global Blue Tax Free Forms

  D. Non-EU residents who are leaving EU after purchase.

  61. To get your tax refund , you need to ________ after having your luggage checked in if you’ve

  put your purchased goods in your check-in luggage.

  A. show your purchased goods to the check-in clerk

  B. cash in your stamped Form at the check-in counter

  C. take back your luggage to the Customs to get a stamp

  D. go to the Customs to fill in a form without the luggage.

  62. What can be learned from the passage?

  A. It’s a must to attach the receipts to the form to get your tax refund

  B. It’s unnecessary to show your passport to the Customs for a stamp

  C. You can get your refund in cash after posting your form if in a hurry

  D. You can get your refund by credit card at once at the appropriate counter.

  (C)

  A portrait created by artificial intelligence, or AI, made a historic

  appearance on the auction(拍卖) block at Christie’s in New York City. It is the first artwork created by an

  algorithm(算法) to be offered for auction in the world of fine art.

  The odd-looking painting of a fictitious man in a dark frockcoat left the auction block at Christie’s for

  a whopping US$432,500 on Oct. 25 in New York City.

  The portrait — designed in the “Old Master” style reminiscent of European fine artists from centuries

  ago — only partially fills the canvas, leaving empty space around the central figure. It appears to represent

  a man with a blurred face, dressed in clothing similar to that worn by subjects painted by the Dutch artist

  Rembrandt van Rijn in the 17th century.

  Of course, a computer didn’t automatically pick up a brush and become an artist. The AI that created

  the image had human programmers---a Parisian art collective called Obvious, Christie’s reported. Their

  cooperation, titled “Portrait of Edmond De Belamy, ” is part of a series of paintings of the fictional Belamy

  family and was expected to fetch $7,000 to $10,000, according to Christie’s.

  To create the portrait, the Obvious team first fed the network a diet of 15,000 images painted between

  the 14th and 20th centuries, to train it to recognize visual elements in fine art, Obvious artists Hugo Caselles-

  Dupre’ told Christie’s. The algorithm that eventually created an original image had two parts that worked

  against each other, called the Generator (that makes the art) and a Discriminator(that tries to spot the

  difference between human-created and AI-created images), Caselles-Dupre’ explained: they called this AI

  “generate adversarial network”(GAN), Casells-Dupre’ explained.

  GAN’s final image was then printed and framed, according to Obvious. At the bottome of the portrait

  is a mathematical formula(公式) representing the algorithm that created it, a nod to the relationship between

  the Generator and the Discriminator, Obvious artists wrote on the collective’s website.

  The goal of the painting and of Obvious, also co-founded by Hugo Caselles-Dupre and Gauthier

  Vernier, was to prove “artificial intelligence can do more than operate driverless cars or transform

  manufacturing---it can be creative,” Consumer News and Business Channel reported.

  Portraiture is a tough task for AI to take on, according to Christie’s, “since humans are highly

  accustomed to the curves and complexities of a face in a way that a machine cannot be.” This difficulty was

  part of Obvious’ thinking when they created the portrait.

  “Edmond de Belamy” is one of eleven AI paintings made by Obvious.

  63. It can be learned from the passage that the portrait “Edmond de Belamy”________.

  A. was sold at an unexpected high price

  C. is a painting created by means of brush

  B. was the first artwork sold at an auction

  D. is a man who once appeared at the auction

  64. To create a portrait, AI needs to ________.

  A. learn from plenty of images

  C. work against human painters

  B. use an algorithm with many parts

  D. recognize its human programmers

  65. What can be conclude from the passage?

  A. The mathematical formula at the bottom of the portrait is meaningless.

  B. The portrait was made to prove algorithms are able to imitate creativity

  C. It is more difficult for AI to operate driverless cars than to paint a portrait.

  D. AI is better at painting the curves and complexities of a face than a human

  66. The passage mainly tells us that ________.

  A. AI will soon replace man in some fields

  B. an AI-created portrait sells high at an auction

  C. a proper algorithm is the key for AI to create art

  D. AI-created paintings are better received at auctions

  Section C

  A. It’s that long-term exposure that experts find most worrisome.

  B. Car manufacturers are unaware of standards regulating air quality inside new cars.

  C. This is when components are still unstable and tend towards what is called off-gassing.

  D. Just reading a list of the substances is scary enough, and the danger of exposure is scarier still.

  E. The source of the smell so many buyers find appealing is in the various substances used in car

  construction.

  F. Fortunately, high concentrations of these compounds gradually disappear just a few months

  after manufacture.

  Is New-car Smell Bad for Your Health?

  The smell of a new car can be appealing in showrooms, for which there’s a good reason. That new car

  smell comes from a mixture of chemicals, some of which can be highly poisonous.

  _____________. Many of these contain volatile(挥发性的) organic compounds(VOCs), some of which

  can be deadly in sufficient quantities. Others are just bad for you.

  “It’s a chemical cocktail made up of lots of poisonous substances,” said Jeff Gearhart, Research

  Director of the Ecology Center in the US state of Michigan. The Ecology Center has been monitoring and

  testing chemical levels in the inside of the car for years, and has noted some improvement. But Gearhart

  says there is still work to be done.

  “There are over 200 chemical compounds found in vehicles,” he said. “Since these chemicals are not

  regulated, consumers have no way of knowing the dangers they face.”

  ___________ Immediate symptoms can range from a sore throat to headaches, dizziness, etc.,

  depending on the sensitivity of an individual.

  According to the US environmental Protection Agency, continued exposure to some of these can lead

  to reproductive impacts and damage to some organs and central nervous system----or even

  cancer.___________.

  The danger is the greatest when the car is new, and the new car smell is most noticeable._________

  It is the release of chemical vapours, which leads to the smell. Heat from a vehicle left in the sun can make

  matters worse, and speed up the chemical reaction. The danger is reduced over time, and experts say the

  worst is usually within about six months.

  Experts advise the best thing that buyers can do to limit exposure is to keep the inside of the car well

  ventilated(通风的), especially during the first months of ownership. Park in the shade with the windows

  open when it’s safe to do so, or at least try to air it out before getting inside----especially on hot days.

  IV. Summary Writing

  Take Care of Your Spine (脊柱)

  The spine stands at the center of your health, providing your body with structure and support. It also

  contains your spinal cord, a massive collection of nerves that sends electric signals from the rest of your

  body to your brain. Therefore, it’s important to take care of it.

  Maintaining your good posture is one of the most important things you can do to keep your spine healthy.

  Proper posture means standing or sitting while keeping your spine straight, except for its natural curves.

  Posture comes into play even when you’re asleep. Sleeping on your side puts less stress on your spine than

  most other positions. Having a comfortable bed is also very important as sleeping in a position that isn’t

  comfortable can leave your back feeling sore the next day.

  Exercise is also an important factor in the health of your spine. Staying still for too long---even if your

  posture is good---can be hard on your back. Especially if you work at a desk most of the day, it’s important

  to get up and stretch periodically. Stretches can help the muscles around your spine relax and allow bones

  to shift into better positions. Strength exercise with light weights or bodyweight exercises like pushups can

  also by strengthening the muscles around your spine. However, don’t overdo the exercise, as repeated

  motions can hurt the muscles around your spine.

  Your diet also affects the health of your spine because many vitamins are necessary for bones and nerves.

  In particular, B vitamins help keep nerves healthy, so you may want to consider taking a supplement(补充

  物). Another important factor is vitamin D, which is essential for strong bones, but it’s also absorbed from

  sunlight, so it may help to do some of those back exercises outside.

  V. Translation

  Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.

  72. 科学家们惊叹于这些植物对城市环境的快速适应。(adaption)

  73. 我妹妹的课堂笔记一向一目了然,值得学习。(enough)

  74. 那些源自中国古代文学的角色在这个网络游戏里获得了新生。(originate)

  75. 经济全球化是经济发展的必然趋势,它是不以人类意志力为转移的。(independent)

  VI. Guided Writing

  Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in

  Chinese.

  76. 中华中学为了进一步规范学校的社团建设,提高社团活动的品质,向广大师生征求意见。假设

  你是该学校学生王敏,写一封电子邮件给负责社团的林老师,就你所了解的 1-2 个学校社团发表意

  见。你的邮件需包括:

  1. 你所了解的学校社团的现状(亮点和不足)及其原因。

  2. 提出你对改进学校社团的建设的建议

  注: 文中不得提及你的真实姓名或学校

  英 语

  参考答案及评分标准

  I. Listening Comprehension(共 25 分。第 1 至 10 小题,每题 1 分;第 11 至 20 小题,每题 1.5 分。)

  1. B

  11. A

  2. D

  12. D

  3. D

  13. A

  4. B

  14. B

  5. C

  15. C

  6. C

  16. D

  7. A

  17. D

  8. A

  18. A

  9. B

  19. B

  10. A

  20. C

  II. Grammar and Vocabulary(共 20 分。每小题 1 分。)

  21. faster

  22. Although/Though/While 23. for

  24. meant

  25. can

  26. to earn

  27. because/as/since

  28. being caught

  29. which

  30. that

  31. I

  32. E

  33. D

  34. C

  35. J

  36. A

  37. G

  38. K

  39. H

  40. F

  III. Reading Comprehension(共 45 分。第 41 至 55 小题,每题 1 分;第 56 至 70 小题,每题 2 分。)

  41. B

  51. D

  61. C

  42. D

  52. A

  62. A

  43. C

  53. C

  63. A

  44. A

  54. D

  64. A

  45. D

  55. B

  65. B

  46. C

  56. D

  66. B

  47. D

  57. C

  67. E

  48. B

  58. C

  68. D

  49. B

  59. B

  69. A

  50. A

  60. D

  70. C

  IV. Summary Writing(共 10 分)

  Central to health, your spine needs your good care. First, keep a good posture, including standing or sitting

  straight and sleeping on your side in a comfortable bed. Second , avoid keeping a same posture for long

  and

  档次 内容 语言

  A 5 5

  B 4 4

  C 3 3

  D 2 2

  E 1 1

  F 0 0

  take proper exercise to relax and strengthen spine muscles. Third, have a diet with enough vitamins for

  healthy bones and nerves. (58 words)

  1. 本题总分为 10 分, 其中内容 5 分, 语言 5 分。

  2. 评分时应注意的主要方面: 内容要点、信息呈现的连贯性和准确性。

  3. 词数超过 60,酌情扣分。

  各档次给分要求:

  内容部分:

  A. 能准确、全面地概括文章主旨大意,并涵盖主要信息。

  B. 能准确概括文章主旨大意,但遗漏个别主要信息。

  C. 能概括文章主旨大意,但遗漏部分主要信息。

  D. 未能准确概括文章主旨大意,遗漏较多主要信息或留有过多细节信息。

  E. 几乎不能概括文章的主旨大意,未涉及文中有意义的相关信息。

  F.

  完全未作答或作答与本题无关。

  语言部分:

  A. 能用自己的语言连贯、正确地表述。

  B. 能用自己的语言较连贯、正确地表述,但有个别语言错误。

  C. 基本能用自己的语言连贯、正确地表述,但连贯性较差,且有少量不影响表

  意的语言错误。

  D. 基本能用自己的语言表述,但连贯性较差,且严重语言错误较多。

  E. 几乎不能用自己的语言连贯、正确地表述。

  F. 完全未作答或作答与本题无关。

  V. Translation(共 15 分)

  72. The scientists marvel at the plants’ quick adaption to the city environment. (1+2)

  73. My sister ’s class notes are always clear enough to be worth following as an example. (2+1)

  74. The characters originating from ancient Chinese literature have gained a new life in the online game.

  (2+1+1)

  75. Economic globalization is an inevitable trend of the development of economy, which is independent of

  man’s will. (1+1+1+2)

  翻译评分标准:

  1、第 1-2 题,每题 3 分。第 3 题 4 分,第 4 题 5 分。

  档次 内容 语言 组织结构

  A 9-10 9-10 5-4

  B 7-8 7-8 3

  C 5-6 5-6 2

  D 3-4 3-4 1

  E 0-2 0-2 0

  2、在每题中,单词拼写、标点符号、大小写错误累计每两处扣 1 分。

  3、语法错误每处扣 1 分。每句同类语法错误不重复扣分。

  4、译文没有用所给单词,扣 1 分。


高三英语上第一学期期末试卷相关文章:

1.人教版高三英语必修八 Module 1期末检测试题及答案

2.高考英语真题及答案

3.高考英语模拟试题答案

4.人教版高三英语Book3 Unit 7期末检测试题及答案

5.高考英语真题及参考答案解析

Copyright @ 2006 - 2018 永利集团 All Rights Reserved

永利集团 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:xuexila888@qq.com,我站将及时删除。

永利集团 永利集团

回到顶部

永利集团游戏网址永利集团