永利集团>学习方法>高中学习方法>高三学习方法>高三英语>《高三年级英语上学期期末试卷》正文

永利集团游戏

时间:2019-04-16 12:03:19本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系[email protected] 诗盈 我要投稿

  如果你只想考试及格,课内的知识如果你掌握牢了当然可以,如果你想取得更好的成绩,课内知识可能还远远不够,今天小编就给大家分享一下高三英语,仅供收藏哦

m.seodoom.com

  高三英语上学期期末试卷阅读

  第Ⅰ卷

  第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略)

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Dessi Sieburth's love of birds started about six years ago. Now, he has his own group called Protecting Our Birds.Recently,Dessi,14 years old, chatted with TFK about his work and goals for the future.

  TFK:

  What is Protecting Our Birds?

  DESSI:

  Birds are citizens of the world, so they need protection. I basically try to do conservation work to help birds get protected throughout the world. I recently wrote an article about a bird called the bartailed godwit(斑尾).I interviewed a biologist named Nils Warnock, who had studied the bartailed godwit. He expressed the concern about the threat that the bartailed godwit is facing. I wrote an article about his answers to the questions, which is published on the American Birding Association Website.

  TFK:

  What impelled you to start this project?

  DESSI:

  When I was eight years old, our class had to do a woodworking project, so I chose a bird feeder(喂食盒). I didn't like birds at the time. I made the feeder, filled it up with seed, put it in my backyard and then the birds started coming. I got really interested in birds as more came. I later got involved in my local Audubon Society, which is devoted to conserving and restoring natural ecosystems. It really got me into birds and I realized bird populations were declining, and many are becoming endangered quite rapidly. I wanted to help them, so I started the project.

  TFK:

  What are some future projects you plan to work on?

  DESSI:

  I live in L.A., where there are a lot of parrots. Most of the parrots' native range is in Mexico, but they’re really declining there because of habitat loss. I want to study the parrots and help them in their native range in Mexico, so they can start increasing again.

  TFK:

  How can people learn more about Protecting Our Birds and the work you're doing?

  DESSI:

  I have a website. It's my free website about protecting our birds. There people can learn about what I do and how to help birds.

  21. What's Nils Warnock's attitude to the bartailed godwit?

  A. Worried. B. Changing. C. Uncertain. D. Optimistic.

  22. When did Dessi start his project “Protecting Our Birds”?

  A. After he prepared a feeder for birds.

  B. After he interviewed Nils Warnock.

  C. After he studied parrots in Mexico.

  D. After he joined a local association.

  23. What will Dessi probably do next?

  A. Write articles about birds in danger.

  B. Help parrots losing the natural home.

  C. Set up a website to teach how to help birds.

  D. Recreate his own conservation organization.

  B

  The National Civil Rights Museum

  The National Civil Rights Museum is a word-renowned cultural attraction that draws thousands of visitors each year. This institution examines the civil rights struggles faced by both our city and our nation throughout the history.

  The Lorraine Motel:

  Today the National civil rights Museum is partially housed in the Lorraine Motel’s history, however is a short and sad one. It opened in 1925 and was originally a “white” establishment. By the end of World War II, however, the motel had become minority-owned. It was for this reason that Dr. Martin Luther King, Jr. stayed at the Lorraine when he visited Memphis in 1968.Dr.King was assassinated on the balcony of his hotel room on April 4th of that year. Following his death, the motel struggled to remain in business. By 1982,the Lorraine Motel went into foreclosure(抵押品赎回权).

  Saving the Lorraine:

  With the future of the Lorraine Motel uncertain, a group of local citizens formed the Martin Luther King Memorial Foundation for the only purpose of saving the motel. The group raised money, solicited donations, took out a loan, and partnered Lucky Heart Cosmetics to purchase the motel for $144, 000 when it was up for auction. With the help of the city of Memphis, Shelby County, and the state of Tennessee, enough money was then raised to plan, design, and build what would eventually become the National Civil Rights Museum.

  The Birth of the National Civil Rights Museum:

  In 1987, construction began in a civil rights center housed within the Lorraine Motel. The center was intended to help its visitors better understand the events of the American Civil Rights Movement. In 1991,the museum opened its doors to the public. Ten years later, the ground was broken again for a multi-million-dollar expansion that would add 12,800 square feet space. The expansion would also connect the museum to the Young and Morrow Building and the Main Street Rooming House where James Earl Ray purportedly fired the shot that killed Dr. Martin Luther King, Jr. Exhibits: The exhibits at the National Civil Rights Museum illustrate chapters of the fight for civil rights in our country in order to promote better understanding of the struggles involved. Included in the exhibits are photographs, newspaper accounts, and three-dimensional scenes depicting civil rights events such as the Montgomery Bus Boycott, the March on Washington, and the Lunch Counter Sit-Ins.

  24. The underlined word “assassinated” (in Paragraph 2) probably means .

  A. arrested. B. murdered. C. assisted. D. accompanied.

  25. It can be inferred from the third paragraph that .

  A. Lucky Hearts Cosmetics tried to build the museum

  B. the government was against the plan of the motel

  C. the motel was sold in order to raise more money

  D. the local people found a memorial foundation to save the motel

  26. What probably happened to the National Civil Rights Museum in 2001?

  A. An extension was added to the museum.

  B. Many visitors traveled to the Lorraine Motel.

  C. The civil rights center was built.

  D. James Earl Ray killed Dr.Martin Luther King,

  27. Which of the following can help visitors to know more about the National Civil Rights Museum?

  A. The treasures. B. The souvenirs. C. The items on display. D. The magazines.

  C

  It is one of the most annoying words in the English language and it seems there is no escaping it. The word "huh?”is in worldwide use, a study found.

  Researchers discovered that languages spoken in countries from Ghana and Laos to Iceland and Italy all include "huh?", or something that sounds very like it. They said that while the study may sound silly. The word is an absolutely necessary part of speech. Without it and similar words, it would be impossible to show that we haven't heard or understood what had been said and this would lead to constant misunderstandings.

  But while other words used in the same context, such as “sorry” or “what”, vary widely across languages, “huh?” remains unchanged.

  The Dutch researchers carefully studied ten languages from around the world, including Siwu, which is spoken in Ghana, and an Australian Aboriginal language, as well as Italian, Spanish, Dutch and Mandarin Chinese.

  They analyzed tapes of recorded conversations for words that sounded like “huh?” and were used to request that whatever had just been said be repeated. All contained a version of “huh?”. The word was also found in another 21 languages. While there were subtle differences in each country, all sounded basically the same.

  This is surprising because normally unrelated languages will use very different words to describe the same thing. For instance, the Japanese for dog is “inu”, while the French is “chien”.It is thought that

  languages around the world have developed their own version of “huh?” because the sound is quick and simple to form, as well as being easily understood.

  The researchers, said that it might seem unimportant to carry out scientific research into a word like “huh?” but in fact this little word is an essential tool in human communication. They also have an answer for those who claim that “huh?” isn't a word. They say that it qualifies because of the small differences in its pronunciation in different languages. It also can be considered a word because it's something we learn to say, rather than a grunt or cry that we are born knowing how to make.

  28. According to researchers, the word “huh?” is very important in speech because of .

  A. its stable meaning in language development.

  B. its important function in communication

  C. its simple and easy sound and spelling

  D. its popularity in every language

  29. What is the natural response if you hear the lady you're speaking to say "huh?"?

  A. You should ask her to repeat what she says before that.

  B. You should apologize to her for speaking in a low voice.

  C. You should invite her to share her different views politely.

  D. You should try to repeat what you've just said in a clearer way.

  30.The main method used in the research of "huh?”was .

  A. interviewing language experts in universities.

  B. talking with people from ten different countries.

  C. analyzing the recorded conversations in different languages.

  D. comparing different words with the same meaning in different languages.

  31. What is the purpose of the passage?

  A. To inform readers about research on the worldwide used word "huh?"

  B. To argue that “huh?” is the most important word in every language

  C. To entertain readers by relating similar idioms in different languages

  D. To instruct readers of the differences of "huh?”in different languages

  D

  Since Edmund Hillary and Tenzing Norgay climbed Mount Everest, Mount Qomolangma’s peak is no longer a lonely place and is turning into a trash heap.

  So far, more than 350 climbers have successfully reached the peak. And they have complained about waiting for hours in the bottlenecks (狭窄路段) on the way to the peak, a situation that isn’t just uncomfortable — it’s cold and windy up there — but downright dangerous. If bad weather strikes, climbers can die.

  As a matter of fact, the dangerous crowds aren’t the only problem on Qomolangma. All those climbers need to bring a lot of gear—and much of them ends up being left on the mountain, sometimes even the peak itself. Mount Qomolangma is becoming the world’s largest dump. Here’s mountaineer Mark Jenkins writing in National Geographic about the state of Qomolangma: “The two standard routes, the Northeast Ridge and the Southeast Ridge, are disgustingly polluted with oxygen cans and torn tents everywhere.”

  But the good news is that some mountaineers are taking it upon themselves to clean up Qomolangma. Mountianeer Paul Thelen and his friend Eberhard Schaaf are part of the annual Eco Everest Expedition, which has been cleaning up rubbish from base camps to the peak since 2008. So far they’ve collected over 13 tons of garbage.

  Some of that rubbish is even being used for a higher purpose. As part of the Mount Everest 8844 Art Project, a group of 15 artists from Nepal collected 1.5 tons of garbage brought down the mountain by climbers. They’ve transformed the cans and oxygen tanks—and in one case, part of the remains of a helicopter—into 74 pieces of art that have already gone on exhibition in Nepal’s capital. Part of the profit from sales will go to the Everest Peakeers Association, which has helped collect tons of rubbish on the slopes of the mountain.

  32. What do we learn about the bottlenecks on the way to Mount Qomolangma's peak?

  A. They are relatively safe.

  B. They are often crowded.

  C. They are very easy to pass.

  D. They are sites of base camps.

  33. What does the underlined word “gear” mean?

  A. Equipment for climbing mountains.

  B. The food climbers brought onto the mountain.

  C. Some important machines used for the bottle necks.

  D. Some rubbish found on the mountain.

  34. The group of 15Nepali artists .

  A. created works of art using rubbish from Qomolangma.

  B. were employed by the Everest Peakeers Association.

  C. climbed Qomolangma and collected 1.5tons of trash.

  D. painted 74beautiful pictures of Mount Qomolangma's peak.

  35. What can be the best title for the text?

  A. Eco Everest Expedition Proves Successful

  B. Qomolangma Has Become A Huge Mess

  C. Test Yourself Against Qomolangma

  D. Recycle Rubbish On Qomolangma

  第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

  Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but it's easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:

  Schedule yearly exams.

  36 Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.

  Protect against UV rays (紫外线).

  Long-term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, it's extremely important to wear sunglasses. 37

  Give your eyes a break.

  Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. 38 Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away.

  39 .

  As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins (维生素) C and E help protect eyesight and promote eye health.

  Practice safe wear and care of contact lenses (隐形眼镜).

  Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. 40 . Otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.

  A. Eat your greens.

  B. Eye care should begin early in life.

  C. They can properly protect your eyes.

  D. Stay in good shape by taking more vitamins.

  E. Parents usually don’t care about their own eyesight.

  F. Always follow the doctor’s advice for appropriate wear.

  G. This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.

  第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共2 小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  During the Nov.11 shopping event, many people tend to buy more than they need because of sales promotions or just plain urge. But what normally 41 the shopping spree(疯狂购物)is not 42 but regret. That's because many people just buy things to fill the 43 in their hearts, but accumulating things actually 44 the burden in their minds.

  The concept of Danshari may provide a (n) 45 to the problem. Danshari was based on three Chinese characters, duan she li, 46 refusal, disposal(清除)and separation. It promotes the idea of getting rid of 47 things and separating oneself from the drive to own 48 possessions. There are two basic rules that 49 whether you should keep something--the relationship between you and the item under 50 as well as the timing. So before you51 your payment password for something, ask yourself two questions: Do I 52 it now? Does it suit me?

  Danshari encourages you not only to 53 yourself things, but to give up the unreasonable desire associated with owning them. Nowadays, people need to learn to 54 their daily lives. Buy only the necessities and 55 items, regularly 56 things you don't need any more, then you'll get freedom in your heart.

  However, it doesn't mean that you should 57 your desire and live a less interesting life. Instead, you should 58 yourself rather than material goods. Through 59 what to buy and what to get rid of, you can see a deeper reflection of yourself. 60 learning to make wise decisions about more important things.

  41. A. prevents B. follows C. starts D. promotes

  42. A. expectation B. wealth C. satisfaction D. relief

  43. A. emptiness B. needs C. silence D. space

  44. A. measures B. covers C. relieves D. indicates

  45. A. limit B. alternative C. solution D. introduction

  46. A. meaning B. abolishing C. violating D. predicting

  47. A. updated B. temporary C. used D. unnecessary

  48. A. private B. material C. valuable D. popular

  49. A. prove B. permit C. decide D. affect

  50. A. guarantee B. consideration C. control D. discussion

  51. A. change B. create C. provide D. enter

  52. A. need B. try C. want D. match

  53. A. deny B. prepare C. spare D. serve

  54. A. fix B. risk C. enrich D. simplify

  55. A. special B. cheap C. suitable D. optional

  56. A. discover B. recycle C. update D. abandon

  57. A. fuel B. identify C. kill D. balance

  58. A. reflect on B. focus on C. give up D. cheer up

  59. A. choosing B. avoiding C. comparing D. mentioning

  60. A. rather B. otherwise C. therefore D. still

  第 II 卷

  第三部分 英语知识运用

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  Generation gap refers to the difference in opinions between the old and the young. It has some special determinants(决定因素),one of 61 is the choice of clothes. In many cases, old people don't quite like the clothes young people wear. On the other hand, the youth argue that their clothes are trendy, and dismiss the ones 62 (wear) by their parents and grandparents.

  Another obvious determinant is 63 amount of technology used by different generations. Today, the younger generation uses the 64 (new) technologies. They believe they can achieve anything merely 65 clicking a button. However, this view 66 (question) by the older generation, 67 (say) the youth depend on technology too much to stand on their Generation gap can be both good and bad. It's good because it helps people experience and learn new things. However, it may turn out to be bad when people refuse to listen to the other generation or reject 68 (they) ideas completely. This may result in bad and broken 69 (relationship).But, fortunately, overcoming their conflicts to shrink their generation gaps 70 (be) possible. The only thing people need to do is to accept new things with an open heart.

  第四部分 写作 (共两节 满分35分)

  第一节 短文改错(10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线( )划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  It's a pleasure for me give a short speech here today. Recently I've found that some of my classmates study too lately into the night. Nor do they spare enough time for a rest during the day. No wonder they can't fall asleep in class. Also, some classmates seldom have a breakfast. Certainly, which will surely do harm to their healthy. In my opinion, having enough sleep and a proper diet are extremely important. We must learn to make wisely use of our time. Only in this way can we keep fit or study well. Do you agree with me? Thanks to listening.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假如你是李华,新年即将到来,为了帮助你校的外国留学生更好地了解中国文化,学生会将为他们举办一个新年晚会。请你根据以下提示,用英语写一封电子邮件向你的好友Jim发出邀请,词数100左右,可适当增加细节,以使行文连贯。内容要点如下:

  1.时间:下周五晚6点到8点

  2.地点:教学楼101室

  3.内容:(1)唱中国歌;(2)比赛用筷子;(3)学习包饺子等。

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  英 语答 案

  第Ⅰ卷

  第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  21-23 ADB 24-27 BDAC 28-31 BDCA 32-35 BAAB

  第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

  36.B 37.C 38.G 39.A 40.F

  第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)

  第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  41-45BCADC 46-50ADBCB 51-55DAADC 56-60DCBAC

  第 II 卷

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  61. which 62.worn 63.the 64.newest 65.by

  66. is questioned 67.saying 68.their 69.relationships 70.is

  第四部分 写作 (共两节 满分 35)

  第一节 短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)

  71.give前加to

  72.lately→late

  73.can't→can

  74.去掉breakfast前的a

  75.which→it

  76.healthy→health

  77.are→is

  78.wisely→wise

  79.or→and

  80.to→for

  第二节 书面表达 (满25分)

  Dear Jim,

  How are you? As the New Year is around the corner, our school Students' Union is going to hold a New Year party for the foreigners, which is in order to make you have a better understanding of Chinese culture. I am very glad to invite you to take part in it.

  During the party, not only can you sing a Chinese song, but you will also compete with each other to see how skilled you are at using chopsticks. What's more, you'll learn how to make dumplings at the party.

  Sounds great, doesn't it? The party will be held in Room 101 of the Teaching Building from 6:00 pm.to 8:00 pm. next Friday. Please make sure you won't miss it.

  Looking forward to your early coming!

  Yours,

  Li Hu

  关于高三英语上学期期末试题

  第I卷(选择题 共100分)

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What is the man selling?

  A. Computers. B. Clothes. C. Cell phones.

  2. How is Calvin?

  A. Responsible. B. Nice. C. Patient.

  3. Where does the conversation take place?

  A. At the airport. B. In a plane. C. In a bank.

  4. What does the man think of using chopsticks?

  A. Easy. B. Difficult. C. Interesting.

  5. What can we know about Harry?

  A. He often loses his temper. B. He acts in a play. C. He directs a play.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What can we know about the woman’s father?

  A. He’s 90 years old. B. He lives in an apartment. C. He lives with the woman.

  7. How is the man’s grandma?

  A. Very wealthy. B. Very healthy. C. Very independent.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. How long did the man stay at Washington, D.C?

  A. A week. B. A few days. C. Just one day.

  9. Why was the man warmly welcomed there?

  A. He designed the World War II Monument.

  B. He was a soldier in World War II.

  C. He saved the city from pollution.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. Why did the man stay up?

  A. To play computer games. B. To research the programme. C. To prepare for an exam.

  11. What does the man think of sleeping?

  A. Very important. B. He doesn’t know. C. Unimportant.

  12. How long at least does the woman sleep a day?

  A. 6 hours. B. 5 hours. C. 7 hours.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. What can we know about Chris’ family?

  A. There are ten people in total.

  B. Her mother was an only child.

  C. Her father came from a small family.

  14. What’s the problem in Chris’ big family?

  A. Her grandparents never get their names right.

  B. Children cannot have their own things.

  C. Children often fight and quarrel.

  15. What is the age gap between the man and his younger brother?

  A. 8 years. B. 10 years. C. 18 years.

  16. What was the oldest child going to do when the last child was born in Chris’ family?

  A. Go to college. B. Get married. C. Go to work.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. How long did Russians have to wait to taste their first Big Mac in 1990?

  A. Over 4 hours. B. Over 6 hours. C. Over 8 hours

  18. How many McDonald’s restaurants are being closed in Russia?

  A. 8. B. 9. C. 10.

  19. What’s the main reason for the closures?

  A. Politics. B. Business. C. Food safety.

  20. What is many Russians’ attitude to the closures?

  A. Negative. B. Angry. C. Positive.

  第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。

  A

  BABYSITTER

  Sex: female

  Aged more than 50, at least from senior high school.

  Rich experience of looking after children

  Apply to: Job center, Sogo Street, NO.18, Colton.

  PART-TIME DRIVERS WANTED

  Clean driving license.

  Must be of smart appearance.

  Aged over 23. Apply to: Capes Taxi, 17 Palace road, Colton.

  AIR HOSTESSES

  Southern Airlines require air hostesses for international flights. Applicants must be between 20 and 33 years old, height 1.60 m to 1.75 m, education to GCSE standard, two languages, must be able to swim.

  Apply to: Recruitment Officer, Southern Airlines, Heathrow Airport West, HR 37 KK.

  MEN NURSES NEEDED

  For private hospitals

  Education: (At least) graduate from Nursing School

  Working experience: unnecessary.

  Apply to: The Personnel of Bear Hospital, 279 Canal Street, Colton.

  21.Jack is excellent in appearance and an experienced taxi driver. Why is his application refused as a result?

  A.Aged 32.B.Punished and fined because of speeding.

  C.Unable to speak a foreign language.D.Not having college education.

  22.Ben, aged 21, fond of swimming and driving, just graduated from a medicine college,

  Nursing Department , which job might be given to him?

  A.Driving for Capes Taxis.B.Working for southern Airlines.

  C.Nursing in Bear HospitalD.None of the three.

  23.What prevents Mary, aged 52, becoming a babysitter?

  A.She once broke a traffic law and was fined.

  B.She can’t speak Japanese very well.

  C.She has before worked as a babysitter.

  D.She never receives education.

  B

  At times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me. For example,when I was 12,I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it. She kept telling me how things were different in Puerto Rico,to always put on sunscreen,not to wander away from my grandmother,and other warnings. She helped me pack and did not leave the airport until she saw my plane take off.

  But despite her worries,she let me go on my own. As I moved into my teens,she continued to give me space to grow and learn,even when it might have been difficult for her. When I reached my senior year,I decided to move away for college. Once again I found that I differed from my peers:While many of them wanted to stay close to home,I couldn’t wait to be out in the world on my own. While my mom may not have been happy at the thought of my going away,she was supportive and excited for me.

  One big thing I realized during my senior year,as my mom granted me more freedom,was that she actually believes in me and trusts me. That means a lot. Most of my life,and especially when I was little,the main person I tried to impress in my schoolwork or other things was my mother. I knew she expected nothing but the best from me. Sometimes it was hard to live up to her standards: getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all A’s.

  I know that her high standards have helped me stay focused on what’s important,like education,and made me who I am. I am thankful for her support and involvement in my life .Most of all I respect her. She is the strongest woman I know and that’s why I have turned out so strong and independent.

  24.When the author decided to go to Puerto Rico,his mother________.

  A.wanted to go with him

  B.worried about his safety

  C.didn’t allow him to do so

  D.asked his grandmother for advice

  25.Why did the author decide to move away for college?

  A.He wanted to be different from his peers.

  B.He planned to keep away from his mother.

  C.He intended to make his mother unhappy.

  D.He wanted to be independent in the outside world.

  26.We can learn from Paragraph 3 that the author’s mother________.

  A.was too strict with him

  B.cared little about his learning

  C.had a high expectation of him

  D.used to expect nothing from him

  27.What does the author mainly want to tell us in the text?

  A.His mother’s deep love for him

  B.His long way to become independent

  C.His good relationship with his mother

  D.The importance of his mother’s trust and support

  C.

  It’s a popular belief that a fish’s memory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they don’t remember what they’ve eaten or where they’ve been, and they don’t recognize you or any of their friends —every moment in their life would be like seeing the world for the first time.

  But don’t be so quick to feel sorry for them. A new study has found that fish have a much better memory than we used to think. In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago.

  In the study, researchers from MacEwan University in Canada trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of their tank to get food. They then waited for 12 days before putting them back in the tank again. Researchers used computer software to monitor the fish’s movements. They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could remember their past experiences.In fact, scientists had been thinking for a long time that African cichlids might have a good memory. An earlier study showed that they behaved aggressively(挑衅地) in front of certain fish, perhaps because they remembered their past “fights”. But until the latest findings, there was no clear evidence.

  Just as a good memory can make our lives easier, it also plays an important part when a fish is trying to survive in the wild.“If fish are able to remember that a certain area contains safe food, they will be able to go back to that area without putting their lives at risks,” lead researcher Trevor Hamilton told Live Science.For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence.

  28.What is the article mainly about?

  A.Fish having very bad memories.

  B.Fish being smarter than we thought.

  C.How fish improve their memory.

  D.What we can learn from fish.

  29.According to the article, people used to believe that _____.

  A.fish could only remember part of their past experiences

  B.fish could remember things that happened 12 days ago

  C. a fish’s memory lasted for only seven minutes

  D.fish didn’t recognize any of their friends

  30.How can fish benefit most from a good memory? They can remember _____.

  A.where to get food and survive

  B.their enemies and fight

  C.where to escape to when in danger

  D.their friends and help each other

  31.Which of the following is TRUE according to the passage?

  A.Fish behave aggressively in a fight.

  B.Fish can remember more.

  C.Fish don’t belong to the list of smart animals.

  D.Only African cichlids have a good memory.

  D.

  Businesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers’ desire to go green. However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.

  Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.

  This may help to influence how shops store goods on their shelves. And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly. Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a company’s environmental reputation was not good enough.

  Harry Morrison, chief executive(主管) of the Carbon Trust, sympathizes: “I understand this situation where survival is very important now. But from environmental considerations, the clock is ticking—we don’t have much time. In addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium term benefit for the brand.”

  Larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions(排放). Those that have taken early action will have a head start. More than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally responsible. This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.

  The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing. “When companies are granted(授予) the standard, they can use a logo in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,” Mr. Morrison said.

  32.What’s the main idea of the passage?

  A. Businesses are finding ways to send their message to the shoppers.

  B. Companies will soon get information about cutting carbon emissions.

  C. Firms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.

  D. Firms are urged to cut carbon emissions by shoppers’ environmental awareness.

  33.The underlined word “inform” in Paragraph 2 probably means “ ”.

  A.affect B.change C.disturb D.reject

  34.According to Harry Morrison, businesses .

  A.will benefit from cutting carbon emissions

  B.should buy carbon allowances for shoppers

  C.are required to make up for their carbon emissions

  D.have encouraged shoppers to take their custom elsewhere

  35.We can learn from the passage that businesses will .

  A.have a strong desire to reduce costs

  B.use the same logo in their marketing

  C.gain advantages by taking early action

  D.attract more shoppers by storing goods

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  The Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where we’ve never been before.

  But just as in face to face communication, there are some rules of behavior that should be followed when on line.36Imagine how you’d feel if you were in the other person’s shoes.

  For anything you’re about to send: ask yourself, “Would I say this to the person’s face?” if the answer is no, rewrite and reread.37

  If someone in the chat room is rude to you, your instinct (本能) is to fire back in the same manner. But try not to do so.38If it was caused by a disagreement with another member, try to fix the situation by politely discussing it. Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.

  39Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sure what to do or how to communicate. When someone makes a mistake, whether it’s a stupid question or an unnecessarily long answer, be kind about it. If it’s a small mistake, you may not need to say anything. Even if you feel strongly about it, think twice before saying anything. Having good manners yourself doesn’t give you license to correct everyone else.40At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.

  It is not polite to ask others personal questions such as their age, sex and marital status. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, don’t ask such questions.

  A.Everyone was new to the network once.

  B.If you do decide to tell someone about a mistake, point it out politely.

  C.It’s natural that there some people who speak rudely or make mistakes online.

  D.The basic rule is simple: treat others in the same way you would want to be treated.

  E.You should either ignore the person, or use your chat software to block their messages.

  F.When you send short messages to a person online, you must say something beautiful

  to hear.

  G.Repeat the process till you feel sure that you’d feel comfortable saying the words to the

  person’s face.

  第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  There was a businessman who was deep in debt and could see no way out.

  He sat on the park bench, head in hands, 41 if anything could save his company from bankruptcy(破产).Suddenly an old man appeared before him. “I can see that something is 42 you,” he said.

  After listening to the businessman’s troubles, the old man said, “I believe I can help you.”

  He asked the man his name, wrote out a 43 , and pushed it into his hand saying, “Take this money. Meet me here exactly one year from today, and you can pay me back at that time.”

  Then he turned and disappeared as 44 as he had come.

  The businessman saw in his hand a check for $500,000, 45 by John D. Rockefeller, then one of the richest men in the world!

  “I can 46 my money worries in an instant!” he realized. But 47 , he decided to put the uncashed check in his safe. Just knowing it was there might give him the 48 to work out a way to save his business, he thought.

  With renewed 49 , he negotiated better deals. Within a few months, he was out of debt and making money once again.

  Exactly one year later, he returned to the 50 with the uncashed check. At the 51 time, the old man appeared. But just as the businessman was about to 52 the check and share his success story, a 53 came running up and grabbed the old man.

  “I’m so delighted I 54 him!” she cried. “I hope he hasn’t been bothering you. He’s 55 escaping from the rest home and telling people he’s John D. Rockefeller.”

  And she led the old man away 56 the arm.

  The businessman just stood there, 57 . All year long he’d been buying and selling, 58 he had half a million dollars behind him.

  Suddenly, he realized that it wasn’t the money, real or 59, that had turned his life around. It was his 60 self-confidence that gave him the power to achieve anything he went after.

  41. A. wondering B. suspecting C. estimating D. hesitating

  42. A. attacking B. disturbing C. interrupting D. amusing

  43. A. number B. note C. letter D. check

  44. A. calmly B. quietly C. quickly D. proudly

  45. A. signed B. handed C. drawn D. deposited

  46. A. lose B. remove C. face D. ignore

  47. A. instead B. therefore C. rather D. meanwhile

  48. A. weakness B. belief C. urge D. strength

  49. A. creativity B. permission C. optimism D. curiosity

  50. A. hospital B. company C. street D. park

  51. A. advanced B. appointed C. announced D. delayed

  52. A. hand back B. give out C. put out D. turn over

  53. A. policeman B. banker C. nurse D. guard

  54. A. beat B. cheated C. pushed D. caught

  55. A. never B. seldom C. always D. occasionally

  56. A. on B. in C. by D. at

  57. A. exhausted B. astonished C. disappointed D. excited

  58. A. convinced B. informed C. reminded D. warned

  59. A. created B. imagined C. discovered D. donated

  60. A. long-lost B. non-existent C. ever-lasting D. newly-found

  第II卷(非选择题 共50分)

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

  I was traveling in a small place in New York. That place had no taxi for a short ___61___(distant). One had to take a rickshaw(人力车).

  I called out for an old man in the waiting line. Before I got on the rickshaw, I ___62___(automatic) asked how much he would charge to take me across to the Mall. I ___63___(tell) "10 dollars". Then I started bargaining. He just gave a hard smile and said, "Whatever you feel like, please give me. It is not necessary64(bargain) on this small amount."

  I was a bit ashamed at myself and kept quiet while he continued, "65(like) those taxis, my vehicle does not run on petrol or diesel(柴油) or even gas;66runs on my sweat. So please give it to me67a smile, for the money has to feed so many___68(hunger) mouths at home."

  When we reached the Mall, I gave him the money and the smile69requested and added a gentle pat on his back. He smiled back as if to give me a receipt and I would preserve his smile for70long time.

  第四部分 写作 (共两节,满分 35分)

  第五部分 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  A blind boy was sitting on a square to a hat by his feet. He held up a sign which was said: “I am blind. Please help me.” There were only a little coins in the hat.

  A man was walking by. Then he took a sign, turned it around, and wrote some words. He put the sign back so that nobody who walked by could see the new words.

  Surprising, soon a lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon, the man who changed the sign came to see what things were. The boy recognized his footstep and asked: “Are you the one who changed my sign this morning? What did you write?”

  The man said: “Today is a beautiful day and I cannot see it.”

  第二节:书面表达(满分25分)

  作为一名高三学生的你,明年即将毕业。现在校报征稿,请根据以下要点写一篇英语短文,谈谈你对高三生活的体会和建议。

  1. 对老师与家长的关爱表示感谢;2. 向与自己发生过矛盾的同学表达歉意;

  3. 努力学习,实现人生梦想;4. 对学弟、学妹的建议。

  注意:

  1. 可适当加入细节,使行文连贯;

  2. 词数:100 左右(开头已给出,不计入总字数)。

  High school is always considered as the most cherished period of one’s life. As a Senior 3 student, it won’t long before I graduate.

  ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  答案:

  听力: 1-5ABBAC 6-10ACCBB 11-15CACBB 16-20ACBAC

  阅读:21--23:BCD 24--27:BDCD 28--31:BDAB 32--35:DAAC

  七选五:36-40: DGEAB

  完形填空:41.ABDCA 46.BADCD 51.BACDC 56.CBABD

  语法填空:

  61.distance62.automatically63.was told64.to bargain65.Unlike

  66.it67.with68.hungry69.as70.a

  短文改错

  1. to→with

  2. said前面的was去掉

  3. little→few

  4. sign前面的a→the

  5. nobody→everyone/everybody/anyone/anybody

  6. Surprising→Surprisingly

  7. 在who与changed中间∧had

  8. things前面的what→how

  9. footstep→footsteps

  10. a beautiful day后面的and→but

  书面表达:

  High school is always considered as the most cherished period of one’s life. As a Senior 3 student, it won’t be long before I graduate. Considering what the past three years has taught me, I have much to share with my fellow students.

  As I look back on my experience in the past three years, time rewinds. Firstly, I would like to show my appreciation of help from those standing by me all the way, teachers, parents and friends included. Without their help and advice, my life would be different. Secondly, it's high time to say sorry to classmates whom I hurt or misunderstood. Communication and smiles act as bridges to friendship. Above all, I've made up my mind to make every effort to study, for I believe hard work is the key to success. Just as the old saying goes, "No pains, no gains."

  Finally I hope that all the younger fellows can make full use of time, because time and tide wait for no men.

  高三英语上学期期末试题带答案

  第一部分:单选. 根据句意,选择适当答案. 每题只有一个答案.(每题1分,共20分)

  1. Switzerland joined UN after having been ________for decades.

  A. natural B. neutral C. noble D. novel

  2. She is very pleased with the result of her blood test, for all tested items show ____ reactions.

  A. objective B. positive C. negative D. subjective

  3. In a second-hand book store, one might, _____, pick up an old book for a few pence that might worth many pounds.

  A. specially B. normally C. occasionally D. essentially

  4. Children have to ______ conventional ceremonies in greeting their seniors on the New Year’s Eve.

  A. notice B. protest C. prohibit D. observe

  5. That sound doesn’t _______ in his native language, so it is difficult for him to pronounce it.

  A. owe B. occur C. take place D. happen

  6. Your own personal behavior as a teacher, outside school hours, _______ on the school itself.

  A. resembles B. reminds C. reflects D. remains

  7. She decided to study the Chinese market to find the _____ profit for investment.

  A. precious B. previous C. punctual D. potential

  8. The patient was still in danger, because after the transplant, his body ______ the new heart.

  A. rejected B. reserved C. released D. refreshed

  9. Only applicants with the proper _____ will be considered by the company.

  A. professions B. qualifications C. requirements D. recommendations

  10. The teacher’s encouragement has ____ my confidence; I decided to participate in the contest again.

  A. restored B resolved C. relieved D. resisted

  11. His native town has changed beyond _______, so he can hardly find a familiar building.

  A. restriction B. reputation C. recreation D. recognition

  12. I don’t think what he said is ______ to the topic we are discussing. He has missed the point.

  A. sensitive B. relevant C. senior D. primitive

  13. The old building is in a good state of _______ except for the wooden floors.

  A. presentation B. separation C. preservation D. reception

  14. This church is a ______ example of Gothic .

  A. prepared B. perfect C. personal D. practical

  15. With the prices rising considerably in ______ of gas and water, we can not afford to send our son to study abroad.

  A. respect B. response C. offence D. reference

  16. Although the long sentence and difficult structures in this novel have been ______, it still keeps much of the charm and favor of the original.

  A. occupied B. polished C. simplified D. recited

  17. It may take a few weeks for your application to be ____.

  A. possessed B. processed C. produced D. persuaded

  18. The friendly atmosphere of the two sides was a _______ sign ; the meeting ______ successful.

  A. profitable; profited B. beneficial; benefited

  C. promising; promised D. promised; promised

  19. Pupils who pass the test will be _____ to the next grade.

  A. promoted B. progressed C. proceeded D. proposed

  20. So ill was she that it seemed unlikely that she would ________.

  A. pull through B. pull together C. pull out D. pull in

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  I was sure that I was to be killed. I became terribly nervous. I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search. I found one and because of my shaking hands, I could barely get it to my lips. But I had no matches; they had taken those. I looked through the bars at the guard. He did not make eye contact with me. I called out to him “Have you got a light?” He looked at me, shrugged and came over to light my cigarette. As he came close and lit the match, his eyes unconsciously locked with mine. At that moment, I smiled. I don't know why I did that. Perhaps it was nervousness; perhaps it was because, when you get very close, one to another, it is very hard not to smile. In any case, I smiled. In that instant, it was as though a spark jumped across the gap between our two hearts, our two human souls. I know he didn't want to, but my smile leaped through the bars and caused a smile on his lips, too. He lit my cigarette but stayed near, looking at me directly in the eyes and continuing to smile.

  I kept smiling at him, now thinking of him as a person and not just a guard. “Do you have kids?” he asked. “Yes, here, here.” I took out my wallet and nervously fumbled for the pictures of my family. He, too, took out the pictures of his family and began to talk about his plans and hopes for them. My eyes were filled with tears. I said that I feared that I'd never see my family again, never have the chance to see them grow up. Tears came to his eyes, too. Suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. Out of the prison, quietly and by back routes, out of the town. There, at the edge of town, he released me. And without another word, he turned back toward the town.

  21.What had happened to the man before?

  A.He had been badly treated.

  B.He had killed someone.

  C.He had been searched.

  D.He had been forbidden to get in touch with anyone.

  22.Why did the man want to smoke cigarettes?

  A.Because he was sure he was to be killed.

  B.Because he wanted to ease his nervousness.

  C.Because he wanted to talk to the guard.

  D.Because he was used to smoking cigarettes.

  23.Which of the following is true according to the passage?

  A.The man was a heavy smoker.

  B.The man smiled to please the guard.

  C.The guard set the man free with permission.

  D.The man hadn't thought the guard would set him free.

  24.What do you think finally saved the man's life?

  A.The smile.        B.The cigarette.

  C.The tears. D.The wallet.

  B

  The editor of the new Cool Camping Britain guide chooses some of his favorite new finds in England, Wales and Scotland.

  Cleadale, Isle of Eigg, Inner Hebrides

  Is this Britain’s most beautiful campsite? From the grassy point looking seaward to the mountains, it’s not hard for campers to see how the island inspired The Lord of the Rings author’s fantasy landscapes. The campsite itself is as wild and wonderful as its setting.

  Open April — September, from £5 per tent per night.

  Swattesfield, Thornham Magna, Suffolk

  Deep in the wilds of north Suffolk, this seven-acre campsite has only been open for a few years, with two fields separated by a lake and surrounded by woodland. The position is perfect. It’s a great place to do nothing but get into nature. You can put up your tent in the bottom field or the woodland beyond.

  Open Easter —October, from £10 per tent per night.

  Pleasant Streams Farm, near St Austell, Cornwall

  This site, by a lake, is all about simple pleasures. Located in the former mining village, it has a summerhouse(凉亭)with books and games for a rainy day. There are many animals including pigs, hens, goats and ducks on the farm and a pub just a 10- minute stroll away. There’s very little to do here, no bells and no whistles. Campfires are encouraged.

  Open Easter — September, from £10 per tent per night.

  Troytown Campsite, St Agnes, Isles of Sciily

  Its only campsite, Troytown, couldn’t be in a more remote position. Isolation is its greatest advantage — so bring plenty of books to read and don’t expect a phone signal. But at least one of life’s necessities is available. Lying on the hillside overlooking the bay and near the island of the Gugh, it might just win the prize for best beer garden view in England.

  Open March-- October, from £7. 50 per tent per night,

  25. Which of the following is TRUE about Cleadale, Isle of Eigg, Inner Hebrides?

  A. It has been open for a few years. B. A beautiful lake surrounds it.

  C. It offers the longest service. D. The rent of a tent per night is the lowest.

  26. Which place can you choose if you like a simple farm life?

  A. Cleadale, Isle of Eigg, Inner Hebrides. B. Swattesfield, Thornham Magna, Suffolk.

  C. Pleasant Streams Farm, near St Austell, Cornwall. D. Troytown Campsite, St Agnes, Isles of Scilly.

  27. In Troytown Campsite, St Agnes, Isles of Scilly, you can’t ________.

  A. contact others by phones B. view the bay from the hillside[x+k.Com]

  C. get everyday necessities D. relax yourself by reading

  C

  To a large degree,the measure of our peace of mind is determined by how much we are able to live in the present moment. In spite of what happened yesterday or last year, and what may or may not happen tomorrow, the present moment is where you

  are—always!

  Without question, many of us have mastered the neurotic (神经兮兮的)art of spending much of our lives worrying about a variety of things—all at once. We allow past problems and future concerns to dominate our present moments, so much that we end up anxious, frustrated, depressed, and hopeless. On the other hand, we also delay our happiness, often convincing ourselves that "someday" will be much better than today. Unfortunately, the same mental dynamics that tell us to look foward to the future will only repeat themselves so that "someday" never actually arrives. John Lennon once said,"Life is what is happening while we are busy making other plans. " When we are busy making " other plans" ,our children are busy growing up,the people we love are moving away and dying, our bodies are getting out of shape, and our dreams are slipping away. In short, we miss out on life.

  Many people live as if life were dress rehearsal for some late date. It isn't. In fact, no one has a guarantee that he or she will be here tomorrow. Now is the only time we have,and the only time that we have any control over. When our attention is in the present moment, we push fear from our minds. Fear is the concern over events that might happen in the future—we won’t have enough money,our children will get into trouble, we will get old and die, whatever.

  To combat fear,the best strategy is to learn to bring your attention back to the present. Mark Twain said, “I have been through some terrible things in my life,some of which actually happened.” I don't think I can say it any better. Practice keeping your attention on here and now. Your efforts will pay off.

  28.In the first paragraph, the author tells us to focus on_________.

  A. the past B. the future C. every day D. the present

  29.Why do we often have some negative feelings?

  A. Because we often forget what happened in the past.

  B. Because we are often disturbed by what happened in the past and what will happen in the future.

  C.Because we often pay attention to what is happening at present.

  D. Because we often ignore what will happen in the future and what happened in the past.

  30. The underlined word in the last paragraph means ________

  A.depend B. deserve C. determine D. defeat

  31. The best title of this passage is___

  A.Always live in the present moment

  B.Never forget the past

  C.Never complain about life

  D.Always get prepared for the future

  D

  Gold is one of the rarest materials on Earth and has always been considered a valuable and precious resource. It's very likely that someone in your family owns something made of gold, especially since China is one of the world's biggest buyers of gold jewellery. It's even in our smartphones - they contain parts made from this expensive material.

  But where does this beautiful metal actually come from? The answer: outer space.

  This August, Chinese scientists became the first in the world to witness gravitational waves(引力波)caused by the collision of neutron (中子)stars, reported Xinhua News Agency.

  The sight was witnessed at China's Kunlun Antarctic Station at the South Pole, and Insight, China’s first X-ray astronomical satellite, also contributed to the discovery.

  Although collisions of black holes have been recorded before, this was the first time that two neutron stars were known to have collided. It's believed that such collisions lead to huge explosions of energy, and even to the creation of precious metals such as gold and silver.

  “The collision of neutron stars is like a very large gold factory in the universe,” Jin Zhiping,a researcher at the Purple Mountain Observatory of the Chinese Academy of Sciences, told Xinhua.

  According to an article published by space.com, scientists have long believed gold and other materials are created in this way, but it wasn't until the recent collision that their theory was confirmed.

  “The origin of the really heaviest chemical elements in the universe had confused the scientific community for quite a long time,” Hans-Thomas Janka, a senior scientist at the Max Planck Institute for Astrophysics in Germany, said in a news release. “Now, we have the first observational proof for neutron star mergers(合并) as sources.”

  Indeed, the recently observed collision is thought to have produced an amount of gold that would weigh 10 times more than Earth, according to New Scientist

  Don’t expect to be showered in gold any time soon, however. The collision actually took place 130 million years ago, taking all that time for the event's light to reach Earth.

  But at least if you want to see a piece of space up close, all you have to do is to look at the ring on your mom's finger - or the smartphone in your pocket.

  32. What's the author's purpose of writing the first two paragraphs?

  A.To emphasize the rareness of gold.

  B.To list some uses of gold in daily life.

  C.To explain the reasons for the popularity of gold.

  D.To interest readers about the source of gold.

  33.What would the collision of neutron stars lead to according to Xinhua?

  A.The creation of black holes.

  B.The death of the stars.

  C.The disappearance of gravitational waves.

  D.The creation of gold.

  34. What’s the text mainly about?

  A. China’s Kunlun Antarctic Station does research into gold.

  B. Collisions between two neutron stars result in gold

  C. Collisions contribute to the discovery.

  D.Gold is considered a valuable and precious rescource.

  35. What can we learn from the article?

  A.The amount of gold produced by the collision was very small.

  B.The collision was the largest reported in history.

  C.China played a big role in the new discovery.

  D.The collision took place 130 years ago.

  第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Things You Should Stop Doing to Be Successful

  Are you a happy person? How often do you think of reasons why everyone around you is successful though they are not better than you in general? What do you do wrong? Here are some things you should stop doing to be successful.

  1. 36

  Different people may interpret “success” in different ways: some of them measure it in money, other ones — in positive changes to people around them and the world in general. 37 Don’t worry about what other people think but come after what makes you happy.

  2. Do not believe anything without questioning it.

  38 They are critical thinkers, and they understand that we all are ruled by our prejudices, so they will always question new information.

  3. Do not worry about all unpredictable things that may happen to you.

  If you want to be successful, stop thinking about everything that MAY happen to you. 39 Be ready to improve and change your deeds and decisions when things suddenly don’t go according to your plan.

  4. Do not care about what other people think of you.

  40 Your attempts to become “good” for everyone will turn into nothing but new worries, stresses, and problems. Successful people do not concentrate on the quantity of people to please, but worry about their quality and focus on developing friendships with people they really care about.

  A. Do not wait for the “right time” to do anything.

  B. Do not let others decide what “success” is for you.

  C. Successful people do not just accept any new information to be true.

  D.As far as we all know, it’s impossible to please all the people who surround us.

  E. Try to feel comfortable with the reality and accept the fact your future can’t be predicted.

  F. If you want to be successful, do not let others force their interpretation of success on you.

  G. Successful people never ignore or avoid problems,no matter how big and awful they seem.

  第二部分 语言知识运用(共两节,满分45 分)

  第一节(共20小题: 每小题1.5 分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A,B,C和D四个选项中,选出可以填入空处的最佳选项。

  As I write, a gentle, much needed rain is falling this morning. It has been a dry 41 here in Vermont, 42 dry that the Spring Peepers(雨蛙)were late in coming that many thought these frogs would fail to bless us with their song. But they came, and I can’t 43 them for being late. They are a 44 of spring, and of rebirth.

  It is late June and the mountain snow has 45 the higher slopes of the mountains. My family 46 our garden during the last weekend of May, and frost came twice since then, 47 not a killing frost. But others were not so lucky: they lost most of young plants this year. Twice this spring has been 48 enough in the day so that my family went swimming, but there was 49 on the ground the next morning.

  Planting a garden in Vermont amounts to an act of 50 . Will our sweat 51 , or will these efforts be in vain? My family was recently faced with a 52 decision: shall we leave this place and its people, or shall we stay and make a 53 ? Well, we have decided this is 54 we will make our stand. 55 the garden, this year we have planted ourselves. Will my family be 56 with what is needed to grow and flourish(兴旺)? We have no way of knowing this but we do have faith.

  What is planted must be revisited often and the garden must be taken care of with love, which 57 to our lives as well. Hopes and dreams must be revisited often for fear that we lose sight of the things that 58 . Commitments must be 59 as carefully as any garden plot. But as with gardening, there are no 60 . But there is faith, and today is a beautiful day.

  41. A. summer B. spring C. fall D. winter

  42. A. too B. rather C. so D. much

  43. A. appreciate B. blame C. thank D. hate

  44. A. scene B. reward C. message D. sign

  45. A. covered B. decorated C. left D. awoken

  46. A. weeded B. watered C. cleared D. planted

  47. A. fortunately B. properly C. obviously D. naturally

  48. A. fresh B. warm C. bitter D. cool

  49. A. snow B. rain C. mist D. frost

  50. A. love B. prayer C. faith D. choice

  51. A. pay off B. flood out C. fall off D. run out

  52. A. primary B. tough C. random D. casual

  53. A. mistake B. profit C. commitment D. compromise

  54. A. why B. what C. how D. where

  55. A. Due to B. Rather than C. Along with D. Regardless of

  56. A. blessed B. surrounded C. filled D. satisfied

  57. A. applies B. occurs C. appeals D. happens

  58. A. hurt B. change C. matter D. stay

  59. A. made B. tended C. settled D. reviewed

  60. A. harvests B. possibilities C. guarantees D. advantages

  第II卷(非选择题共50分)

  第二节(共10小题; 每小题1. 5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  A group of students 61 (range)from 9 to 13 are benefiting from a schedule which is run by the Confucius institute(孔子学院) at Newcastle University, which aims to build 62 (close) academic, cultural and social ties between China and the North East of England.

  Staff at the institute work patiently with schools and the other day the pupils took part in weekly after-school sessions with the teacher Qiang Xingdi who gave them an 63 (introduce) to the Chinese language and culture.

  Already the pupils, making progress in learning Chinese now, 64 (award) certificates of achievement from the institute. Adam said, “I have always had an interest in Chinese culture and this course has been 65 great way to teach me all about it.”

  Confucius Institutes are worldwide non-profit public institutions 66 (design)by the Chinese government to promote 67 language and culture 68 teaching plans and cultural exchanges.

  The Confucius Institute at this university was set up in 2013, and it is the first in the North East.

  Student Voice said last week, “Many thanks to the Confucius Institute at this university for 69 they have arranged for the students and Qiang Xingdi for her weekly enthusiasm, 70 has without doubt made a significant impression on them.”

  第四部分 写作(共两节;满分35分)

  第一节: 短文改错(共10小题; 每小题1分,满分10分)

  假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文,文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。

  增加: 在缺词处加一个漏字符号(/),并在其下面写出该加的词。

  删除: 把多余的词用斜线() 划掉。

  修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词:

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起) 不计分。:

  Dear John,

  Thank you for your invitation to dinner at your home tomorrow. Unfortunately, it is much to my regret which I can not join in you and your family. I will be full occupied with an important exam come the day after tomorrow. I feel terribly sorry for missing the chance of so a happy get-together. I hope that all of you enjoying a good time. Is it possible for you and I to have a private meeting afterwards? If so, please don’t hesitate to tell me your preferable dates. I am eager for a pleasant chat about you.

  Please allow me say sorry again.

  Yours,

  Li Hua

  第二节:书面表达(满分25分)

  假定你是高三学生李华,听说暑假有一个中美文化交流夏令营活动(Chinese & American Culture Camp)邀请一些中学生参加,并在活动中展示与中国文化相关的技艺。你很感兴趣,打算申请加入。信的主要内容如下:

  1.个人优势;

  2.表达希望;

  要求:

  1.为使行文连贯可适当增加细节;

  2.词数:100词左右

  Dear Sir or Madam,

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Yours Sincerely,

  Li Hua

  第五部分:词型转换:(每题1分,共10分)

  1. noise ________ (adj.) 2.relax _______ (n.) 3. primary ______ (adv.)

  4.poison ______ (adj) 5.regular _______ (opp.) 6.quick _______ (v.)

  7.satisfy _______ (n.) 8. propose ______ (n.) 9.rise ____ (pt)_____(pp.)

  10.seek _____ _____(ppt.)

  高三英语答案

  1-5 BCCDB 6-10 CDABA 11-15DBCBA 16-20 CBCAA

  21—24CBDA25—27DCA28--31DBDA32--35DDBC36 –40 BFCED

  完型:41. B 42. C 43. B 44. D 45. C 46. D 47. A 48. B 49. D 50. C 51. A 52. B 53. C 54. D 55. C 56. A 57. A 58. C 59. B 60. C

  语法填空:61. ranging 62closer 63 introduction 64have been awarded 65a 66 designed 67 its 68 through 69 what 70which

  改错:

  Dear John,

  Thank you for your invitation to dinner at your home tomorrow. Unfortunately, it is much to my regret which I can not join

  that

  in you and your family. I will be full occupied with an important exam come the day after tomorrow. I feel terribly sorry for

  去掉 fully coming

  missing the chance of so a happy get-together. I hope that all of you enjoying a good time. Is it possible for you and I to have a

  such enjoy me

  private meeting afterwards? If so, please don’t hesitate to tell me your preferable dates. I am eager for a pleasant chat about

  date with

  you.

  Please allow me say sorry again.

  加to

  Yours,

  Li Hua

  参考例文

  Dear Sir or Madam,

  I’m Li Hua, a senior 3 student. Learning that you will organize a Chinese & American culture Camp this summer, I’m writing to apply to be a member of it for the following reasons.

  To begin with, I have a good command of English, which enables me to communicate with American friends fluently. As a Chinese, I have mastered various skills related to our traditional culture, Taichi being my favorite because it does much good to my health and I have been practicing it for 5 years. Sure enough, American friends will be crazy about it after touching it. And as you know, Chinese cooking is popular all over the world. It happens that I’m expert at it and I’m delighted to present some traditional Chinese dishes to everybody.

  I would appreciate it if you could consider my application seriously, for I’ m eager to share the wonderful time with you. Looking forward to your early reply.

  Yours Sincerely,

  Li Hua


高三年级英语上学期期末试卷相关文章:

1.八年级英语上册期末试卷及答案

2.人教版七年级上学期英语期末试卷及答案

3.三年级上册英语期末复习试题及答案

4.八年级英语上册复习试题带答案

5.小学六年级英语期末试卷及答案

Copyright @ 2006 - 2018 永利集团 All Rights Reserved

永利集团 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:[email protected],我站将及时删除。

永利集团 永利集团

回到顶部

永利集团游戏网址永利集团